Κέντο

Κέντο

Ο πλήρης οδηγός

Χιρόσι Οζάουα

25,50

Ένα από τα πληρέστερα βιβλία για την ιαπωνική ξιφασκία, ο Πλήρης Οδηγός του Χιρόσι Οσάουα καλύπτει όλες τις διαστάσεις του Κέντο, από το πώς φοράει κανείς την πανοπλία και πώς πιάνει το ξίφος, μέχρι τις περίπλοκες στρατηγικές που χρησιμοποιούνται στους αγώνες. Γεμάτο πολύ επεξηγηματικά σκίτσα και με μια εκτενέστατη ενότητα για τα κάτα του Κέντο.

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: , , Ετικέτα:
Product ID: 4624

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Το Κέντο, ο Δρόμος του Ξίφους, είναι μια από τις παλιότερες πολεμικές τέχνες της Ιαπωνίας και μάλιστα αυτή που σχετίζεται περισσότερο με τους σαμουράι. Απαθανατισμένο στις ταινίες δράσης του Ακίρα Κουροσάουα και στο μπεστ σέλερ Μουσάσι, το Κέντο, αρχικά μια μορφή ξιφασκίας, έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα πολύ δημοφιλές και άκρως ανταγωνιστικό άθλημα στο οποίο επιδίδονται χιλιάδες άντρες και γυναίκες σε όλον τον κόσμο.

Το “Κέντο: Ο Πλήρης Οδηγός” είναι το πρώτο βιβλίο που κυκλοφορεί στην ελληνική γλώσσα με μια πρακτική και πραγματικά ολοκληρωμένη προσέγγιση στο αντικείμενο. Στις σελίδες του εξηγούνται με απλή γλώσσα όλα όσα θα θελήσει να μάθει κανείς, είτε είναι αρχάριος (για παράδειγμα, οι βασικές πληροφορίες σχετικά με το πώς επιλέγει κανείς εξοπλισμό, πώς τον φοράει και πώς τον διατηρεί σε καλή κατάσταση), είτε ετοιμάζεται να συμμετάσχει σε παγκοσμίου επιπέδου διοργανώσεις. Ακόμα, περιγράφονται βήμα προς βήμα και εικονογραφούνται όλες οι βασικές τεχνικές και τα κάτα του Κέντο που απαιτούνται προκειμένου να φτάσει κανείς στο επίπεδο της μαύρης ζώνης, ενώ περιλαμβάνεται και ένα παράρτημα με τους κανονισμούς των αγώνων του Κέντο.

Αν στα παραπάνω προστεθούν οι ενότητες σχετικά με την ιστορία και την ανάπτυξη της τέχνης του Κέντο και οι οδηγίες για το πώς μπορεί να διαρθρωθεί μια προπόνηση, είναι εύκολο να δει κανείς ότι το βιβλίο αυτό είναι πράγματι ο πιο πλήρης οδηγός που υπάρχει σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα πέραν της ιαπωνικής και ένα μοναδικό βοήθημα για όσους μελετούν ή διδάσκουν Κέντο

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Αλκίμαχον
Έτος Έκδοσης 2007
Μετάφραση Γρηγόρης Α. Μηλιαρέσης
Σελίδες 184
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη