Κινητική συμπεριφορά και αναπτυξιακή διαταραχή του κινητικού συντονισμού

Κινητική συμπεριφορά και αναπτυξιακή διαταραχή του κινητικού συντονισμού

Anna L. Barnett, Elisabeth L. Hill

19,80

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Η έκδοση παρουσιάζει μέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες τα χαρακτηριστικά της Αναπτυξιακής Διαταραχής του Κινητικού Συντονισμού (ΑΔΚΣ, ορισμένες φορές αναφέρεται και ως «Δυσπραξία»).

Επιχειρείται μια μοναδική προσέγγιση επί του θέματος της αναπτυξιακής αυτής διαταραχής, καθώς επισημαίνεται η σπουδαιότητα πως η γνώση της τυπικής ανάπτυξης είναι αποφασιστικής σημασίας για την κατανόηση της άτυπης ανάπτυξης, με την οποία σχετίζεται η διαταραχή του κινητικού συντονισμού. Γι’ αυτό το λόγο, στα κεφάλαια του βιβλίου παρουσιάζονται παράλληλα τόσο απόψεις ειδικών διεθνούς φήμης στην κινητική συμπεριφορά όσο και ειδικών που διακρίνονται στην ΑΔΚΣ.

Αναλυτικότερα, γίνεται ανασκόπηση των θεωρητικών και μεθοδολογικών θεμάτων, τα οποία σχετίζονται με την κινητική ανάπτυξη, τον κινητικό έλεγχο και την απόκτηση των κινητικών δεξιοτήτων, τη γενετική, τη φυσική αγωγή και την εργοθεραπεία. Με μια κριτική ματιά οι Barnett και Hill στηρίζουν την έρευνα της ΑΔΚΣ σε όσα είναι ήδη γνωστά, σχετικά με την κινητική συμπεριφορά και την τυπική ανάπτυξη, επιτρέποντας στους αναγνώστες να αξιολογήσουν τη φύση και το εύρος της επιστημονικής έρευνας σχετικά με αυτή την κατάσταση και να εντοπίσουν τομείς για μελλοντική έρευνα.

Το σύγγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές των επιστημών της εξελικτικής ψυχολογίας, της κλινικής ψυχολογίας, της κινησιολογίας,της φυσιοθεραπείας, της φυσικής αγωγής και της ειδικής αγωγής, καθώς και για τους ερευνητές και τους επαγγελματίες, οι οποίοι εργάζονται σε αυτούς τους τομείς.

 

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις University Studio Press
Έτος Έκδοσης 2020
Επιμέλεια Ερμιόνη Καταρτζή
ISBN 978-960-12-2488-6
Σελίδες 256
Εξώφυλλο Μαλακό

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη