Ιστορία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού 3.000 π.Χ- 2.000 μ.Χ

Ιστορία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού 3.000 π.Χ- 2.000 μ.Χ

Μουρατίδης Ιωάννης

73,17

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: ,
Product ID: 40998

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Με Στοιχεία Φιλοσοφίας

Ο αθλητικός συναγωνισμός και η φυσική αγωγή προσέδωσαν στην αρχαία ελληνική κοινωνία έναν χαρακτήρα νεανικό, έναν χαρακτήρα ωραίο και δυνατό, δραστήριο και επιδέξιο, τολμηρό αλλά και έξυπνο. Η μελέτη της Φυσικής Αγωγής των αρχαίων Ελλήνων θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα το σύστημα αγωγής των νέων,  καθώς και τη βαρύτητα που έδωσαν οι αρχαίοι Έλληνες σε αυτό το είδος της εκπαίδευσης, το οποίο αποτελεί φαινόμενο μοναδικό, αφού όμοιό του δεν γνώρισε ο κόσμος ούτε πριν ούτε μετά από αυτούς.

Πολλές από τις παραδόσεις σχετικά με τους αρχαίους ελληνικούς αγώνες αντιμετωπίστηκαν με κριτικό πνεύμα και βέβαια σε σύγκριση με τα αρχαιολογικά ευρήματα. Λογική συνέπεια της προσπάθειας αυτής ήταν η τοποθέτηση των μεγάλων αγώνων –και ιδιαίτερα των Ολυμπιακών– σε νέα βάση. Ο σύγχρονος άνθρωπος ποτέ δεν ξέχασε τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα ιδεώδη που αυτοί συμβόλιζαν. Έτσι, το 1896 αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες με σκοπό την προαγωγή της ευγενούς άμιλλας, της αλληλοκατανόησης και της συμφιλίωσης μεταξύ των λαών και των ανθρώπων. Έκτοτε και μέχρι τις μέρες μας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες τελούνται με ξεχωριστή αίγλη, διανύοντας την Ιστορία παράλληλα με όλα τα σημαντικά παγκόσμια γεγονότα.

Περιέχει: Πρόλογος – Η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός των Αρχαίων Λαών – Μινωικός και Μυκηναϊκός Πολιτισμός – Αγώνες, Παιχνίδια και Χοροί στη Μινωική Κρήτη – Ομηρικοί και Μυκηναϊκοί Αγώνες – Η Φυσική Αγωγή στην Αρχαία Ελλάδα – Ολυμπία: Πρώιμη Ιστορία – Πανελλήνιοι Αγώνες – Προβλήματα Συνδεόμενα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες – Θέματα Σχετικά με τους Αγώνες και τους Αθλητές – Αγώνες και Παιχνίδια Παιδιών και Γυναικών· Οι Τοπικοί Αγώνες – Φιλοσοφικές Απόψεις Αρχαίων Ελλήνων Συγγραφέων Σχετικά με τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό – Οι Αγώνες και τα Θεάματα των Ρωμαίων – Η Άθληση των Ετρούσκων και Ρωμαίων – Η Άθληση στο Βυζάντιο, στον Μεσαίωνα και στην Αναγέννηση – Οι Ρίζες της Σύγχρονης Φυσικής Αγωγής – Προσπάθειες Ανασύστασης των Ολυμπιακών Αγώνων – Η Αναβίωση των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων – Οι Σύγχρονοι Διεθνείς Ολυμπιακοί Αγώνες – Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες – Περίληψη – Συμπληρωματικό Υλικό – Ευχαριστίες – Συντομεύσεις – Βιβλιογραφία – Ευρετήριο

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Τζιόλας
Έτος Έκδοσης 2023
ISBN 978-618-221-051-2
Σελίδες 720
Εξώφυλλο Σκληρό
Διαστάσεις 21 × 29 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη