Η χαρά του δρομέα

Η χαρά του δρομέα

Κωνσταντίνος Καρνάζης

13,95

Άμεσα διαθέσιμο

Περίληψη

Είναι ο πιο φημισμένος δρομέας υπεραποστάσεων της εποχής μας. Έχει τρέξει σε κάθε γωνιά του πλανήτη, υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες, και έχει εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να φορέσουν τα αθλητικά τους παπούτσια και να αρχίσουν το τρέξιμο.

Στη Χαρά του Δρομέα βλέπουμε τον Κωνσταντίνο Καρνάζη όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί: πιο ανθρώπινο, πιο ευάλωτο, μα και πιο δυνατό ψυχικά από ποτέ. Σε έναν από τους πιο απαιτητικούς αγώνες στον κόσμο, στα 100 μίλια των Δυτικών Πολιτειών, καθώς το σώμα του ζητά απεγνωσμένα ξεκούραση, τροφή και νερό, στο μυαλό του δίνει έναν άλλο, εξίσου σκληρό αγώνα, παλεύοντας με τους δαίμονές του. «Αξίζει τόσος πόνος;», «Για πόσο ακόμα θα μπορώ να το κάνω;», «Υπήρξα καλός πατέρας και σύζυγος;». Ο αγώνας τού δίνει όλες τις απαντήσεις και αποκαλύπτει τα ανεκτίμητα δώρα που προσφέρει το τρέξιμο σε κάθε δρομέα, ανεξαρτήτως επιπέδου, από τον αρχάριο μέχρι τον πρωταθλητή.

Για τον Κωνσταντίνο Καρνάζη, δεν έχει σημασία τι πέτυχες χθες, αλλά η ιστορία που γράφεις καθημερινά, με κάθε σου βήμα. Η Χαρά του Δρομέα είναι μια περιπέτεια γεμάτη ενδορφίνες και ταυτόχρονα μια ερωτική επιστολή στο άθλημα από έναν από τους πιο ξακουστούς πρεσβευτές του. Άλλωστε, όπως δηλώνει ο ίδιος:

«Οι αγώνες τελειώνουν. Το τρέξιμο είναι παντοτινό».

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

«Η Χαρά του Δρομέα αποτελεί ένα συναρπαστικό αφήγημα για τη ζωή, το τρέξιμο και την ανακάλυψη του νοήματος της ζωής μέσω της επιμονής. Απαραίτητο ανάγνωσμα για κάθε δρομέα».

– Jason Koop, προπονητής και συγγραφέας

 

«Η γραφή του Καρνάζη είναι εξίσου συναρπαστική με τα δρομικά κατορθώματά του. Η ελληνική καταγωγή του και το κυνήγι της προσωπικής του ολοκλήρωσης μέσα από τον αθλητισμό λάμπουν εντυπωσιακά σε αυτό το βιβλίο. Μόλις τέλειωσα τη Χαρά του Δρομέα, ένιωσα την ανάγκη να βγω έξω και να τρέξω».

– Jeff Galloway, μέλος της αμερικανικής ολυμπιακής ομάδας και εμπνευστής της μεθόδου Galloway

 

«Όσοι αγάπησαν τον Υπερμαραθωνοδρόμο θα λατρέψουν τη Χαρά του Δρομέα. Ο Κωνσταντίνος αποκαλύπτει την καρδιά του και ξεγυμνώνει την ψυχή του».

– Kara Goucher, κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του 2007

 

«Ένα βιβλίο που θα εμπνεύσει αθλητές κάθε επιπέδου, ανεξάρτητα από τους πόνους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, να ξεχυθούν στους δρόμους τρέχοντας.».

– Kirkus Reviews

 

«Το να τρέχεις μαζί με τον Καρνάζη είναι σαν να στήνεις το καβαλέτο σου δίπλα στον Μονέ ή τον Πικάσο». – The New York Times

 

«Ο Καρνάζης κάνει το εξαιρετικό να δείχνει εύκολο».  GQ

 

«Ο ακαταπόνητος άνθρωπος».  Wired

 

«Οι δρομείς σίγουρα θα γοητευτούν από την αφήγηση αυτού του αντισυμβατικού αθλητή αντοχής που αμφισβητεί συνεχώς σωματικά και ψυχικά όρια».

 Booklist

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Keybooks
Έτος Έκδοσης 2021
ISBN 978-618-5265-57-1
Σελίδες 296
Εξώφυλλο Μαλακό
Βάρος 300g
Διαστάσεις 14 × 20.50 εκ.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη