Η προπόνηση στον αγωνιστικό αθλητισμό

Η προπόνηση στον αγωνιστικό αθλητισμό

Daniel Lewindon, David Joyce

55,00

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Σκοπός του βιβλίου είναι να δώσει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να κατανοήσει βαθιά την αθλητική προπόνηση. Φυσικά, η κατανόηση της αθλητικής προπόνησης από μόνη της δε μετουσιώνεται σε αθλητική επιτυχία. Υπάρχει η ανάγκη κατανόησης του πλαισίου μέσα στο οποίο μπορούν να εφαρμοστούν οι γνώσεις αυτές. Η επιτυχής εφαρμογή ενός προπονητικού προγράμματος απαιτεί επιπλέον μια εις βάθος γνώση του ίδιου του αθλήματος και των εκάστοτε αθλητών. Κάθε άτομο θα ανταποκριθεί διαφορετικά στην προπόνηση εξαιτίας διαφορών στο γενετικό υλικό, στην προσωπικότητα, στο προπονητικό ιστορικό και στο ιστορικό των τραυματισμών, στις εξωτερικές επιρροές και στις πεποιθήσεις γι’ αυτόν τον λόγο είναι τόσο σημαντικό να κατανοήσουμε το πλαίσιο και το περιβάλλον μέσα στο οποίο λειτουργούμε. Μεγάλο μέρος της επιτυχίας ενός προγράμματος θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά θα «επικοινωνήσουμε τις έννοιες» σε ένα δεδομένο περιβάλλον. Το καλύτερο θεωρητικά πρόγραμμα στον κόσμο δε θα έχει αντίκρισμα και κατά συνέπεια καμία επίδραση αν δεν «μεταδοθεί» καλά.

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τις νέες πληροφορίες σε μία νέα προσέγγιση. Η θεματολογία του βιβλίου προσφέρει την επαφή με την προπονητική διαδικασία σε αθλητές υψηλού επιπέδου. Τα θέματα που καλύπτονται σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζουν την τελευταία λέξη στην αθλητική επιστήμη με τέτοιο τρόπο ώστε οι πληροφορίες να είναι άμεσες και πρακτικά εφαρμόσιμες.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Κωνσταντάρας
Έτος Έκδοσης 2022
Επιμέλεια Αθανάσιος Χατζηνικολάου
ISBN 9789606081095
Σελίδες 544
Εξώφυλλο Μαλακό

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη