Η ένταξη των μαθητών με αναπηρία στη φυσική αγωγή

Η ένταξη των μαθητών με αναπηρία στη φυσική αγωγή

Pattie Rouse

25,11

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: , Ετικέτα:
Product ID: 7475

Περίληψη

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι εύκολο στην ανάγνωση και πρακτικό στη χρήση του. Περιλαµβάνει δραστηριότητες και στρατηγικές για την υλοποίησή τους που αποσκοπούν στην ανάπτυξη της φυσικής κατάστασης, των κινητικών αλλά και των κοινωνικών δεξιοτήτων των µαθητών µε αναπηρία που φοιτούν σε τάξεις ένταξης. Οι στρατηγικές αυτές δεν απαιτούν ιδιαίτερο προγραµµατισµό, χρόνο ή εγκαταστάσεις.

Οι ιδέες που παρουσιάζονται έχουν άµεση εφαρµογή και επιτρέπουν στους καθηγητές φυσικής αγωγής να θέσουν ρεαλιστικούς στόχους και να εντάξουν αποτελεσµατικά τους µαθητές µε αναπηρία στο µάθηµά τους.Τα κεφάλαια του βιβλίου εξετάζουν αναλυτικά τη διδασκαλία σε µαθητές µε διαφορετικές αναπηρίες. Με αυτό τον τρόπο ο καθηγητής φυσικής αγωγής µπορεί να ανατρέξει αµέσως στο κεφάλαιο που τον ενδιαφέρει, να εξετάσει χαρακτηριστικά και συµπεριφορές που εκδηλώνουν οι µαθητές του στο γυµναστήριο ή στην αυλή του σχολείου, και να χρησιµοποιήσει ή να προσαρµόσει τις δραστηριότητες που πρόκειται να αναθέσει. Στο βιβλίο περιγράφονται πάµπολλες δραστηριότητες που προάγουν την ένταξη µαθητών µε:

• ∆ιαταραχή στο φάσµα του αυτισµού

• Κινητική αναπηρία

• Νοητική αναπηρία

• Εγκεφαλική παράλυση

• Προβλήµατα όρασης-τύφλωση

• Βαρηκοΐα-κώφωση.

Το βιβλίο θα βοηθήσει στην πράξη την καθηµερινή προσπάθεια του καθηγητή φυσικής αγωγής στο σχολείο. Οι πληροφορίες, οι κατευθύνσεις και οι συµβουλές της συγγραφέως, η οποία έχει µακρά εµπειρία στην εργασία της µε ανάπηρους µαθητές, θα υποστηρίξουν την προσπάθεια των καθηγητών να οργανώσουν τη διδασκαλία τους και θα βοηθήσουν όλους τους µαθητές να βιώσουν τα αποτελέσµατα αυτής της προσπάθειας.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Πεδίο
Έτος Έκδοσης 2015
Μετάφραση Εμμανουήλ Κ. Σκορδίλης
ISBN 978-960-546-614-5
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη