Διδασκαλία αθλημάτων για άτομα με αναπηρία

Διδασκαλία αθλημάτων για άτομα με αναπηρία

Οδηγίες για καθηγητές φυσικής αγωγής

Ronald W. Davis

26,91

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: , Ετικέτα:
Product ID: 7473

Περίληψη

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε µελλοντικούς και σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς που επιθυµούν να εντάξουν τα αθλήµατα για άτοµα µε αναπηρία στο γενικό πρόγραµµα διδασκαλίας τους. Το βιβλίο παρουσιάζει και εξηγεί τα βασικά στάδια αυτής της διαδικασίας (σχεδιασµός προγράµµατος, αρχική µέτρηση και αξιολόγηση, εφαρµογή προγράµµατος και, τελικά, διδασκαλία και επαναξιολόγηση) και δίνει παραδείγµατα για τη σωστή εφαρµογή της. Ακολουθεί το δεύτερο µέρος του βιβλίου, όπου ο συγγραφέας παρουσιάζει επτά αθλήµατα για άτοµα µε αναπηρία (καλαθοσφαίριση µε αµαξίδιο, ποδόσφαιρο σάλας µε αµαξίδιο, αντισφαίριση µε αµαξίδιο, πετοσφαίριση καθιστών, γκόλµπολ, σλάλοµ και µπότσια), παρέχοντας βασικές πληροφορίες γι’ αυτά (αγωνιστικός χώρος, έναρξη, διάρκεια, κανονισµοί και ποινές) και για τις κινητικές δεξιότητες που απαιτούν από τους αθλητές. Ανάλογα µε το επίπεδο λειτουργικότητας των µαθητών µε αναπηρία, ο συγγραφέας προτείνει αµέσως µετά για κάθε άθληµα διάφορα παιχνίδια και δραστηριότητες που τους εξασκούν στις συγκεκριµένες δεξιότητες, όπως επίσης προσαρµογές των δραστηριοτήτων σύµφωνα µε τους ενταξιακούς στόχους της εκπαίδευσης. Με άλλα λόγια, παρουσιάζει τρόπους µε τους οποίους οι εκπαιδευτικοί µπορούν να εντάξουν τα παιδιά µε αναπηρία στο µάθηµα της φυσικής αγωγής. Ένα βιβλίο που θα βοηθήσει εκπαιδευτικούς, προπονητές, µαθητές και αθλούµενους µε και χωρίς αναπηρία.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Πεδίο
Έτος Έκδοσης 2016
Μετάφραση Εμμανουήλ Κ. Σκορδίλης, Βασίλης Καλύβας
ISBN 978-960-546-729-6
Σελίδες 352
Διαστάσεις 21 × 29 εκ.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη