Η διδακτική της αεροβικής γυμναστικής

Η διδακτική της αεροβικής γυμναστικής

Διονύσης Διαμαντής, Κωνσταντίνος Εμμανουήλ

25,76

Αποστολή σε 2-7 ημέρες

Περίληψη

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε έχοντας ως στόχο τη συμβολή στην ενημέρωση των φοιτητών των ΤΕΦΑΑ και γενικά των καθηγητών της Φυσικής Αγωγής. Η προσπάθεια αυτή επικεντρώνεται στην υπόδειξη συμβουλών και απόψεων με σκοπό την σωστή ανταπόκριση των διδασκόντων στις ανάγκες και απαιτήσεις μιας επιτυχημένης διδασκαλίας. Στην αρχή της εργασίας αναφέρονται τα απαραίτητα στοιχεία των σπουδαιότερων συστημάτων του ανθρώπινου οργανισμού,ώστε να γνωρίσουμε τη λειτουργία τους και να κατανοήσουμε καλύτερα τον κινητικό μηχανισμό. Τα στοιχεία αυτά θα μας φανουν πολύ χρήσιμα στην εφαρμογή των τρόπων και μεθόδων βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των ασκουμένων. Στη συνέχεια γίνεται λόγος για την αεροβική γυμναστική. Αναφέρονται οι στόχοι, οι προβληματισμοί και η προοπτική για το μέλλον. Τα μέσα (κινητική υλη) της αεροβικής γυμναστικής, η μουσική, ο προγραμματισμός του μαθήματος, οι μέθοδοι διδασκαλίας, οι τύποι μαθήματος, οι μέθοδοι ανάπτυξης των ασκήσεων, η καθοδήγηση και η χορογραφία. Ακολουθεί η ανάλυση της διδασκαλίας των ασκήσεων με πλατφόρμα (step). Αναφέρονται μέθοδοι διδασκαλίας των βασικών βημάτων του (step). Τονίζεται η σωστή στάση του σώματος και περιγράφονται οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης, οι διατατικές ασκήσεις και οι ασκήσεις που πρέπει να αποφεύγονται. Συνοψίζοντας η εργασία αυτή είναι προϊόν μελέτης πολλών ελληνικών και ξένων συγγραμμάτων, επιστημονικών ανακοινώσεων καθώς και της προσωπικής μας έρευνας και πείρας που αποκτήθηκε κατά τη διδασκαλία του μαθήματος στη Σ.Ε.Φ.Α.Α. (Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) Αθηνών και σε πολλά ιδιωτικά γυμναστήρια.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Συμμετρία
Έτος Έκδοσης 2014
ISBN 978-960-266-348-6
Εξώφυλλο Μαλακό
Βάρος 272g
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη