Η άσκηση ως θεραπεία

Η άσκηση ως θεραπεία

Ο ρόλος της επαναδραστηριοποίησης (rehabilitation) σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις

Αστέριος Δεληγιάννης, Ευαγγελία Κουϊδή

37,80

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

To βιβλίο πραγματεύεται το ρόλο της άσκησης στη φυσική, ψυχολογική και κοινωνική υγεία του ανθρώπου. Iδιαίτερα αναλύει τα σημαντικά θετικά αποτελέσματα της άσκησης σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις. Στόχος είναι η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο με αναπηρία ή χρόνια πάθηση ώστε να επιτύχει και να διατηρήσει τη μέγιστη δυνατή αυτοεξυπηρέτησή του, να ενταχθεί πλήρως και να συμμετέχει σε όλες τις πτυχές της ζωής.

Σημαντικό ρόλο στη διαδικασία αυτή διαδραματίζει η επαναδραστηριοποίηση (Rehabilitation), που έχει αναγνωρισθεί ως σημαντική συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και η οποία στοχεύει στην πλήρη, λειτουργική, πνευματική, κοινωνική και επαγγελματική αποκατάστασή τους. Η άσκηση αποτελεί την κύρια παρέμβαση σε ένα πρόγραμμα θεραπευτικής επαναδραστηριοποίησης είτε αυτή αναφέρεται σε ασθενείς με χρόνιες καρδιακές παθήσεις, είτε σε ασθενείς με άλλα χρόνια νοσήματα, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η χρόνια νεφρική νόσος, η υπέρταση, οι πνευμονικές παθήσεις, τα μυοσκελετικά προβλήματα και ένα πλήθος άλλων χρόνιων διαταραχών, είτε σε ειδικές καταστάσεις όπως στην τρίτη ηλικία και στην παχυσαρκία.

Το σύγγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλλει στην προσπάθεια εκπαίδευσης των Ελλήνων επιστημόνων. Οι συγγραφείς του μεταφέρουν τη μακρόχρονη εμπειρία τους αναφορικά με το ρόλο της άσκησης ως θεραπευτικής μεθόδου στις παραπάνω χρόνιες διαταραχές της υγείας. Η μεταλαμπάδευση της γνώσης αυτής στον τομέα της θεραπευτικής επαναδραστηριοποίησης αφορά όλους τους λειτουργούς υγείας, ιατρούς, γυμναστές, φυσικοθεραπευτές, νοσηλευτές, καθώς και τους φοιτητές, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, των αντίστοιχων επιστημών.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις University Studio Press
Έτος Έκδοσης 2019
ISBN 978-960-12-2446-6
Σελίδες 356
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17 × 27 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη