Εγχειρίδιο θεραπευτικών ασκήσεων

Εγχειρίδιο θεραπευτικών ασκήσεων

Elizabeth Bryan

55,00

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Σε διάφορα συγγράμματα, φυλλάδια, κάρτες και δικτυακούς τόπους παρουσιάζονται διάσπαρτες θεραπευτικές ασκήσεις. Εύλογα, λοιπόν, οι κλινικοί, οι θεραπευτές και οι προπονητές αναζητούν αξιόπιστες και τεκμηριωμένες ασκήσεις για ολόκληρο το σώμα σε ένα περιεκτικό εγχειρίδιο. Για τον σκοπό αυτό συγγράφηκε το “Εγχειρίδιο θεραπευτικών Ασκήσεων: ορθοπαιδικές και γενικές καταστάσεις”, ως μια βασική πηγή για τη θεωρία και τις τεχνικές ασκήσεων, αλλά και ως ένας συνολικός οδηγός για τον σχεδιασμό των προγραμμάτων ασκήσεων.

Η δρ. Elizabeth Bryan έχει μελετήσει χιλιάδες από κλινικά σχετικές ασκήσεις για τη συγγραφή ενός κειμένου διδασκαλίας της θεωρίας και της σωστής εφαρμογής των ασκήσεων, στο οποίο οι φοιτητές μπορούν να ανατρέχουν ξανά και ξανά κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, καθώς λειτουργεί σαν κείμενο αναφοράς για τον σχεδιασμό τεκμηριωμένων προγραμμάτων ασκήσεων για τους πελάτες και τους ασθενείς τους.

Στα εισαγωγικά κεφάλαια αναλύονται οι παράμετροι των ασκήσεων, η πρόοδος, η σημασία του κινητικού προτύπου, ο μυϊκός πόνος, ενώ γίνεται αναφορά στην ορολογία για τη θέση του σώματος. Τα μετέπειτα κεφάλαια οργανώνονται ανά περιοχή του σώματος και καλύπτονται οι περισσότερες από τις κλινικές ασκήσεις που χρησιμοποιούνται σήμερα. Για κάθε άσκηση παρουσιάζονται φωτογραφίες, μια λίστα των μυϊκών συστημάτων που επηρεάζονται, συγκεκριμένες υποκαταστάσεις προς αποφυγή και λεπτομερείς οδηγίες για τους φοιτητές και τους κλινικούς.Περιλαμβάνονται επίσης ενότητες για συγκεκριμένα πρωτόκολλα αποκατάστασης και εξειδικευμένα συστήματα ασκήσεων, όπως είναι η γιόγκα και το τάι τσι.

Σε όλο το κείμενο υπάρχουν πλαίσια με τίτλο «Ποια είναι η ερευνητική απόδειξη/τα δεδομένα;», τα οποία βασίζονται στις αρχές της τεκμηριωμένης πρακτικής, προς υποστήριξη των ασκήσεων και της θεωρίας με σύγχρονες, επαρκείς, έγκυρες και αξιόπιστες μελέτες.Μέσω του συνδυασμού θεωρίας και πράξης, το “Εγχειρίδιο θεραπευτικών Ασκήσεων: ορθοπαιδικές και γενικές καταστάσεις” είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για φοιτητές, αλλά και κλινικούς, θεραπευτές, ή προπονητές, προκειμένου να επιλέξουν τις πιο κατάλληλες ασκήσεις για τις ανάγκες των ασθενών ή των πελατών τους και να τις εφαρμόσουν σωστά.

Επιπλέον Πληροφορίες

Έτος Έκδοσης 2019
ISBN 9789925575602
Σελίδες 624
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 21 × 29 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη