Ενόργανη γυμναστική στην προσχολική και σχολική ηλικία

Ενόργανη γυμναστική στην προσχολική και σχολική ηλικία

Σύγχρονη παιδοκεντρική προσέγγιση

Δημήτρης Μυλώσης

58,50

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: ,
Product ID: 34667

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Το παρόν βιβλίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς /προπονητές που διδάσκουν/προπονούν ΕΓ σε παιδιά προσχολική και σχολική ηλικία. Η Ενόργανη Γυμναστική (ΕΓ) είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό άθλημα στα μικρά παιδιά επειδή είναι συναρπαστικό, θεαματικό, αποτελεί πρόκληση με τις δυσκολίες του και τι απεριόριστες δυνατότητες εξέλιξης που προσφέρει και καλύπτει καλύτερα από κάθε άλλο άθλημα τις έμφυτες ανάγκες του για κίνηση. Η αποτελεσματική διδασκαλία/προπόνηση τη ΕΓ έχει πολύ θετικές επιδράσεις στην ανάπτυξη των παιδιών. Για αυτό, η διδασκαλία τη ΕΓ συμπεριλαμβάνεται στα προγράμματα σπουδών της Φυσικής Αγωγής και μπορεί να συνεισφέρει στην επίτευξη των στόχων της. Για τους εκπαιδευτικούς/προπονητές αποτελεί πρόκληση η ενίσχυση και η διατήρηση του ενθουσιασμού και τη εσωτερική παρακίνηση των παιδιών με σκοπό τη μακρόχρονη και συστηματική ενασχόληση με την ΕΓ.

Με σκοπό την πολύπλευρη ανάπτυξη των μαθητών/αθλητών αυτών των ηλικιών μέσα από την ΕΓ, παρουσιάζονται στο βιβλίο σύγχρονες μαθητοκεντρικές διδακτικές προσεγγίσεις και πρακτικές, που έχουν ως αφετηρία και επίκεντρο το παιδί. Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται αναλυτικά διδακτικές προσεγγίσεις, μέθοδοι (στιλ) διδασκαλίας, μέθοδοι αξιολόγησης, αρχές αποτελεσματικής ανατροφοδότησης, βασικά στοιχεία προπόνησης και μέθοδοι διδασκαλίας δεξιοτήτων με σκοπό την ανάπτυξη της γενικής και της ειδικής φυσικής κατάστασης και της τεχνικής στην ΕΓ. Το μάθημα/η προπόνηση γίνεται μια συναρπαστική και διασκεδαστική εμπειρία ανάπτυξης κινητικών, γνωστικών, συναισθηματικών και ηθικών/κοινωνικών δεξιοτήτων, με την εφαρμογή αναπτυξιακά κατάλληλων παιδαγωγικών παιχνιδιών συμπερίληψη και δραστηριοτήτων διερεύνησης, ανακάλυψης και δημιουργικότητας. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται κατάλληλα κινητικά περιεχόμενα με βάση τις φάσεις ανάπτυξη των παιδιών. Παρουσιάζονται εικονογραφημένα και λεκτικά, κριτήρια-οδηγίες ποιοτικής εκτέλεσης, ενδεχόμενα λάθη, σαφείς οδηγίες παροχής φυσικής βοήθειας όπου χρειάζεται και μεθοδολογική προσέγγιση για τη διδασκαλία της κάθε δεξιότητας. Επιπρόσθετα, περιλαμβάνονται βασικά ιστορικά στοιχεία για την εξέλιξη της ΕΓ και κανόνες και οδηγίες της διεθνούς ομοσπονδίας γυμναστικής για την αποτελεσματική εφαρμογή και αξιολόγηση της ΕΓ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Έτος Έκδοσης 2022
ISBN 9789606023705
Σελίδες 648
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

Περιεχόμενα

Τα περιεχόμενα βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη