Αρχές και στοιχεία της ενόργανης γυμναστικής

Αρχές και στοιχεία της ενόργανης γυμναστικής

Θεωρία και πράξη: μια πολυεπίπεδη προσέγγιση

Σπυρίδων Ι. Καμπιώτης

46,00

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: , Ετικέτα:
Product ID: 4029

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Το σύγγραμμα ανεξάντλητο σε λεξιλογικό πλούτο παρουσιάζεται σοβαρό και ακμαίο χωρίς φιλάρεσκες εντυπώσεις. Η δομή του βιβλίου ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό μελετητή, αφού αγκαλιάζει το αντικείμενο πολυμερώς και όχι μόνο με πληροφορίες και αναλύσεις τεχνικής πρακτικής εφαρμογής.

Η ιστορική του προσέγγιση και η σύνδεση του με το σήμερα, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια η οποία, για λόγους σκοπιμότητας ίσως και να έχει από κάποιους μελετητές παραποιηθεί.

Οι παιδαγωγικές, ψυχολογικές και κοινωνιολογικές προσεγγίσεις στα διάφορα στάδια της προσχολικής και σχολικής ηλικίας θα βοηθήσουν το σημερινό φοιτητή να κατανοήσει, να ερμηνεύσει και να επιλύσει διδακτικά – μαθησιακά προβλήματα που παρουσιάζονται στην καθημερινή πρακτική του δασκάλου.

Η εμπεριστατωμένη ανάλυση της ορολογίας θεωρώ ότι θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, που υπάρχουν στο συγκεκριμένο θέμα εδώ και πολλά χρόνια και που κατά καιρούς έχουν απασχολήσει σε επίπεδο επιτροπών ή και ατομικά πολλούς προγενέστερους μελετητές.
Οι ανατομικοί συσχετισμοί και οι αναλύσεις των κινήσεων – ασκήσεων βοηθούν περισσότερο το φοιτητή να εμπεδώσει την ήδη διδαχθείσα ανατομική θεωρία στο αμφιθέατρο. Με άρτια επιστημονική και διδακτική μαστοριά παρουσιάζει ένα δύσκολο πραγματικά έργο συμβάλλοντας στη βαθύτερη κατάκτηση του.

Το τμήμα της προπονητικής στο βιβλίο του το εξετάζει με βαθιά επιστημονική και τεχνική γνώση, με τεκμηριωμένη ερευνητική αναζήτηση και άποψη ολοκληρωμένη έτσι ώστε να καθιστά το βιβλίο αυτό ως το πιο αξιόλογο του είδους του.

Τέλος, η αναφορά του σε ειδικά θέματα και θεωρητικά πλαίσια που συνδέονται με την Ε.Α.Γ., επιβεβαιώνει την ήδη εκφρασθείσα άποψη μου για τη φιλοσοφική του αναζήτηση και παρουσία στο χώρο της Φυσικής Αγωγής.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Τελέθριον
Έτος Έκδοσης 2010
ISBN 978-960-8410-74-9
Εξώφυλλο Μαλακό
Βάρος 1007g
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη