Εκπαιδευτική ψυχολογία: Θεωρία και Εφαρμογές, 4η Έκδοση

Εκπαιδευτική ψυχολογία: Θεωρία και Εφαρμογές, 4η Έκδοση

Cheryl Cisero Durwin, Marla Reese-Weber

65,77

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: ,
Product ID: 42468

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Το σύγγραμμα χρησιμοποιεί μια προσέγγιση κατά ενότητες, και μελέτες περίπτωσης βασισμένες σε καταστάσεις που θα μπορούσαν να λάβουν χώρα σε μια σχολική τάξη, προκειμένου να ανταποκριθεί στην πρόκληση της αποτελεσματικής σύνδεσης της θεωρίας και της έρευνας με την πράξη. Συνοπτικές, αυτόνομες ενότητες είναι οργανωμένες σε θεματικά κεφάλαια, παρέχοντας στους/στις εκπαιδευτικούς την ευελιξία να προσαρμόζουν τα περιεχόμενα του βιβλίου στις ανάγκες του μαθήματός τους. Στην αρχή κάθε κεφαλαίου μια σειρά από μελέτες περίπτωσης, για το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο, παρέχουν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες μια άμεση κατανόηση της δυναμικής που επηρεάζει τα παιδιά τα οποία σκοπεύουν να διδάξουν. Και στις 25 ενότητες αναδεικνύονται ζητήματα διαφορετικότητας, με έμφαση στους τρόπους με τους οποίους οι ψυχολογικοί παράγοντες προσαρμόζονται και μεταβάλλονται ανάλογα με εξωτερικές επιρροές, όπως το βιολογικό και κοινωνικό φύλο, η φυλή, η γλώσσα, η κατάσταση αναπηρίας και το κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο.

Περιέχει: Περιεχόμενα – Προλογικό Σημείωμα Επιμελητών – Πίνακας Διαφορετικότητας – Εισαγωγή – Αξιοποίηση Επιστημονικών Δεδομένων για τη Βελτίωση των Σχολικών Πρακτικών – Προσωπική Ανάπτυξη – Πλαίσια Ανάπτυξης – Κοινωνικο-Συναισθηματική Ανάπτυξη – Ηθική Ανάπτυξη – Αναπτυσσόμενο Άτομο και Μάθηση – Η Ανάπτυξη του Εγκεφάλου – Γνωστική Ανάπτυξη – Γλωσσική Ανάπτυξη – Αναπτυσσόμενο Άτομο και Μάθηση – Συμπεριφοριστικές Θεωρίες Μάθησης – Κοινωνικο-Γνωστική Θεωρία – Προσέγγιση της Επεξεργασίας Πληροφοριών – Γνωστικές Διεργασίες – Μεταγνώση – Μεταφορά Δεξιοτήτων και Γνώσεων – Σκέψη Ανώτερης Τάξης – Κίνητρα – Συμπεριφοριστική Θεωρία – Γνωστικές Θεωρίες – Θεωρίες του Εαυτού – Διαχείριση της Τάξης και Διδασκαλία – Διαχείριση Τάξης – Διδασκαλία: Εφαρμογή Συμπεριφοριστικών, Γνωστικών και Κονστρουκτιβιστικών Προσεγγίσεων – Πρακτικές Ομαδοποίησης – Ατομικές Διαφορές Μαθητικού Πληθυσμού – Νοημοσύνη και Χαρισματικότητα – Γνωστικές Μειονεξίες – Συναισθηματικές, Κοινωνικές και Συμπεριφορικές Διαταραχές – Αξιολόγηση – Αξιολόγηση της Μάθησης του Μαθητικού Πληθυσμού – Κατασκευή και Χρήση Τεστ – Σταθμισμένα Τεστ και Βαθμολογίες – Γλωσσάρι – Βιβλιογραφία – Ευρετήριο

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Τζιόλας
Έτος Έκδοσης 2023
Επιμέλεια Αικατερίνη Βάσιου, Θάνος Τουλούπης
Μετάφραση Κατερίνα Ιορδάνογλου
ISBN 978-618-221-048-2
Σελίδες 648
Εξώφυλλο Σκληρό
Διαστάσεις 29 × 21 εκ.

Περιεχόμενα

Τα περιεχόμενα βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη