Δόμηση ψυχικής ανθεκτικότητας σε παιδιά και εφήβους

Δόμηση ψυχικής ανθεκτικότητας σε παιδιά και εφήβους

American Academy of Pediatrics, Kenneth R, Ginsburg, Martha M. Jablow

15,30

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Τα σημερινά παιδιά αντιμετωπίζουν έντονο στρες – ακαδημαϊκές επιδόσεις, βαρύ πρόγραμμα, υψηλά στάνταρτ απόδοσης, μηνύματα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, πίεση από τους συνομήλικους, οικογενειακή ένταση. Χωρίς υγιέστερους τρόπους αντιμετώπισής του, συχνά αντεπεξέρχονται αντιμιλώντας, παραιτούμενα ή υιοθετώντας ανθυγιεινές συνήθειες. Δείξτε στα παιδιά σας πώς να είναι πιο ανθεκτικά, εφαρμόζοντας τις στρατηγικές αντιμετώπισης καταστάσεων ενός από τους πιο σπουδαίους ειδικούς στην
εφηβική ιατρική.

Το πλάνο που προτείνεται σ’ αυτό το βιβλίο μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά από 18 μηνών ως 18 ετών να χτίσουν τα 7 βασικά χαρακτηριστικά – επάρκεια, αυτοπεποίθηση, διασύνδεση, χαρακτήρα, συμβολή, αντιμετώπιση καταστάσεων και έλεγχος – που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις και να χειριστούν το στρες. Σε αυτές τις σελίδες θα βρείτε αποτελεσματικές στρατηγικές ώστε να βοηθήσετε τα παιδιά και τους εφήβους σας να:

  • Πάρουν συγκροτημένες αποφάσεις
  • Αναγνωρίσουν και να χτίσουν πάνω στις φυσικές τους δυνάμεις
  • Αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το στρες
  • Αποκτήσουν ελπίδα και αισιοδοξία
  • Αναπτύξουν δεξιότητες πλεύσης σ’ έναν πολύπλοκο κόσμο
  • Αποφεύγουν τις ριψοκίνδυνες συμπεριφορές
  • Αναπτυχθούν ομαλά τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά

Επιπλέον, περιλαμβάνονται δύο εξατομικευμένοι οδηγοί αντιμετώπισης του στρες που βοηθούν το παιδί η τον έφηβό σας να υιοθετήσει μια ευέλικτη στρατηγική. Είναι όλα όσα χρειάζεται το παιδί σας για να μεγαλώσει και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ζωής με αυτοπεποίθηση!

Επιπλέον Πληροφορίες

Έτος Έκδοσης 2014
Επιμέλεια ΧΡΟΥΣΟΣ Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΧΑΤΖΗΜΙΝΑΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΦΛΩΡΑ
Μετάφραση ΧΑΤΖΗΜΙΝΑΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΣΑΚΚΑ ΣΟΦΙΑ
ISBN 9789963716692
Σελίδες 386
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 15 × 23 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη