Δημιουργική γυμναστική

Δημιουργική γυμναστική

Εφαρμογές στην εκπαίδευση

Καλλιόπη Θεοδωράκου

18,00

Αποστολή σε 2-7 ημέρες

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Η δημιουργική γυμναστική αποτελεί τη δημιουργική και ψυχοκινητική διάσταση της γυμναστικής, με κεντρικά σημεία αναφοράς τη δημιουργική κίνηση και τον αυτοσχεδιασμό.

Ακολουθεί τις θεμελιώσεις αρχές της γυμναστικής που είναι η βελτίωση των φυσικών ικανοτήτων του ατόμου, η υγεία και η ευεξία του, μέσα από την άσκηση. Τα βασικά χαρακτηριστικά της Δημιουργικής Γυμναστικής είναι ο πειραματισμός, η διερεύνηση και ανακάλυψη, η λήψη απόφασης, η λύση προβλημάτων, η σύνθεση, η ελευθερία, ο αυθορμητισμός και η εκφραστικότητα.

Είναι ένας έμμεσος, μαθητοκεντρικός τρόπος διδασκαλίας της γυμναστικής, που απευθύνεται στους μαθητές ως άτομα και ως σύνολο. Δίνει τη δυνατότητα στους ασκούμενους να εργασθούν καθένας στο επίπεδό του, να δημιουργήσουν τις κινήσεις τους και να εκφρασθούν μέσα από αυτές. Έχει ψυχοπαιδαγωγικό χαρακτήρα. Χρησιμοποιεί μια ξεχωριστή ανάλυση της κίνησης, ως υπόβαθρο για την καλλιέργεια και ανάπτυξη της κινητικής δημιουργικότητας.

Εφαρμόζεται στη γυμναστική, στο χορό και στα παιχνίδια. Αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με έμφαση στα παιδιά του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου, ενώ απευθύνεται και σε ενήλικες.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Τελέθριον
Έτος Έκδοσης 2013
ISBN 978-618-5051-00-6
Σελίδες 240
Εξώφυλλο Μαλακό
Βάρος 418g
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη