Διδάσκοντας τη γιόγκα για τη ζωή

Διδάσκοντας τη γιόγκα για τη ζωή

Προετοιμάζοντας παιδιά και εφήβους για μια υγιή και ισορροπημένη ζωή

Nanette E. Tummers

37,00

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: , , Ετικέτα:
Product ID: 29640

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Μέσα από το βιβλίο «Διδάσκοντας τη γιόγκα για τη ζωή» μπορείτε να εφαρμόσετε μια απλή, ασφαλή και ρεαλιστική μέθοδο για τη διδασκαλία της γιόγκα ακόμα και αν δεν την έχετε διδάξει ποτέ πριν. Οι σαφείς, βήμα προς βήμα οδηγίες και οι κατατοπιστικές φωτογραφίες καθιστούν εύκολη την παρουσίαση των δραστηριοτήτων, των ασκήσεων, των μαθημάτων και των 52 στάσεων που περιλαμβάνονται στο βιβλίο, το οποίο υιοθετεί μια ολιστική προσέγγιση που επικεντρώνεται στις σωματικές, διανοητικές, συναισθηματικές και πνευματικές πτυχές της γιόγκα.

Μπορείτε να εντάξετε το βιβλίο στο τρέχον πρόγραμμα σπουδών ή να το χρησιμοποιήσετε και αυτοτελώς σε μαθήματα γιόγκα εκτός των εγκυκλίων σπουδών. Είναι επίσης ιδανικό βοήθημα για τη διδασκαλία και την ένταξη της γιόγκα στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Τα παραδείγματα μαθημάτων που περιέχονται στο βιβλίο θα σας βοηθήσουν κατά τη διδασκαλία παιδιών από το νηπιαγωγείο μέχρι και το γυμνάσιο. Μέσα από το παρόν βιβλίο, οι μαθητές:

  • θα βελτιώσουν την αυτεπίγνωση και τη συναισθηματική τους νοημοσύνη
  • θα βελτιώσουν την ικανότητα εστίασης και συγκέντρωσης
  • θα αναπτύξουν μεγαλύτερη καρδιοαναπνευστική αντοχή, μυϊκή δύναμη και ευλυγισία, και
  • θα μάθουν πώς να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα το στρες (δεξιότητα ιδιαίτερα χρήσιμη για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές, συμπεριφορικές ή ακόμη και ποικίλες κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις).

Η διδασκαλία της γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να φτιάξετε ένα ασφαλές και χαλαρό περιβάλλον για τους μαθητές. Μπορείτε να ακολουθήσετε μια προσέγγιση που θα ενθαρρύνει την ενεργητική συμμετοχή όλων των μαθητών, ιδίως εκείνων που δεν ενθουσιάζονται με τις παραδοσιακές δραστηριότητες που βασίζονται στα σπορ και στα ανταγωνιστικά αθλήματα. Για την άσκηση της γιόγκα χρειάζεται ελάχιστος ή και καθόλου εξοπλισμός και η διδασκαλία της μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στις ανάγκες του καθενός. Η γιόγκα βοηθά τους ανθρώπους να χαλαρώσουν τους ρυθμούς τους και να ανακαλύψουν ή να ανακαλύψουν εκ νέου το ποιοι είναι. Και το καλύτερο είναι ότι όλοι ανεξαιρέτως μπορούν να κάνουν γιόγκα. Με την καθοδήγηση και την προσέγγιση του παρόντος εγχειριδίου, η γιόγκα είναι βέβαιο ότι θα αναζωογονήσει τους μαθητές σας.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Παρισιάνου
Έτος Έκδοσης 2021
Επιμέλεια Αγλαΐα Ζαφειρούδη
Μετάφραση Αγλαΐα Ζαφειρούδη
ISBN 978-960-583-560-6
Σελίδες 280
Εξώφυλλο Μαλακό

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη