Γιόγκα. Το βιβλίο των Άσανα

Γιόγκα. Το βιβλίο των Άσανα

Αγλαΐα Ζαφειρούδη

31,50

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: , , Ετικέτα:
Product ID: 29631

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Το βιβλίο αποτελεί έναν πλήρη οδηγό για την πρακτική και τη φιλοσοφία της γιόγκα. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για υποψήφιους κι ενεργούς δασκάλους διότι επικεντρώνεται σε πρακτικές άσανα (στάσεις) μεσαίου και προχωρημένου επιπέδου συνδυάζοντάς τες με τις θεμελιώδεις φιλοσοφικές αρχές. Αρχικά περιγράφεται η γιογκινή φιλοσοφία, οι βασικές φιλοσοφικές αρχές των μονοπατιών της Ράτζα και της Χάθα γιόγκα. Περιλαμβάνονται πληροφορίες για το ανθρώπινο σώμα και το ενεργειακό σύστημα με στόχο να συνδεθούν με την πράξη.

Στη δεύτερη ενότητα η λεπτομερής περιγραφή των στάσεων συνοδεύεται από αναλυτικές εικόνες και οδηγίες για την ακριβή τοποθέτηση κι ευθυγράμμιση του σώματος. Δίνονται τα ονόματα των στάσεων στα σανσκριτικά, στα αγγλικά και στα ελληνικά. Τονίζονται τα κρίσιμα σημεία της κάθε στάσης που χρειάζονται προσοχή κατά τη διάρκεια της πρακτικής. Για κάθε στάση αναφέρονται τα οφέλη, οι αντενδείξεις τους, τα ενεργειακά κέντρα τα οποία επηρεάζονται και το πλήθος των παραλλαγών που μπορούν να εφαρμοστούν ως απλοποίηση της στάσης ή περαιτέρω εξέλιξή της. Η εστίαση του βλέμματος που απαιτείται για την εκτέλεση των άσανα βοηθάει πάρα πολύ στην ανάπτυξη της συγκέντρωσης και της ισορροπίας σώματος και νου γι’ αυτό κι αναφέρεται για κάθε άσανα.

Τέλος, δίδονται προτεινόμενες στάσεις έναρξης και μετάβασης, δηλαδή στάσεις που μπορούν να προηγηθούν ή να ακολουθήσουν της περιγραφόμενης στάσης, ως μια μικρή ακολουθία θέσεων. Τέλος, το τρίτο μέρος περιγράφει το ρόλο της προθέρμανσης και της αποθεραπείας, και περιλαμβάνει ασκησιολόγιο με φωτογραφίες που θα βοηθήσουν τους ασκούμενους και τους δασκάλους να σχεδιάσουν κατάλληλα την αρχή και το τέλος μιας πρακτικής.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις University Studio Press
Έτος Έκδοσης 2021
ISBN 978-960-12-2547-0
Σελίδες 336
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη