Διατροφή και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά

Διατροφή και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά

Ευγενία Καραγιαννίδου, Μαρία Στικούδη

15,00

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας προσφέρει χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες, καθώς και ένα πλήρες σύνολο συνταγών στους γονείς και σε όσους ασχολούνται με τη φροντίδα των παιδιών, προκειμένου να συμβάλλει στην προώθηση μιας ισορροπημένης διατροφής.

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: , , Ετικέτα:
Product ID: 3485

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής κατά την παιδική ηλικία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για την ομαλή σωματική, νοητική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών, όσο και για την πρόληψη ασθενειών στην ενήλικη ζωή. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας προσφέρει χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες, καθώς και ένα πλήρες σύνολο συνταγών στους γονείς και σε όσους ασχολούνται με τη φροντίδα των παιδιών, προκειμένου να συμβάλλει στην προώθηση μιας ισορροπημένης διατροφής. Προσθέστε το στη συλλογή σας και αποκτήστε ένα χρήσιμο εργαλείο στην καθημερινή προσπάθειά σας για την εξασφάλιση μιας υγιεινής διατροφής για όλη την οικογένεια.


Το βιβλίο ως σύμβουλος διατροφής

Ένα παιδί για να αναπτυχθεί σωστά, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, πρέπει να έχει σταθερές διατροφικές συνήθειες. Η διατήρηση σταθερών γευμάτων είναι σημαντική παράμετρος στη διαμόρφωση σωστών διατροφικών συνηθειών. Ακόμη και στην εφηβεία, όταν ο έφηβος αναζητά και επιλέγει μόνος του τα τρόφιμα που καταναλώνει, η συνέπεια στις ώρες των γευμάτων παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση των συνηθειών αυτών.
Σε γενικές γραμμές, καθημερινά, το σύνολο των τροφών που καταναλώνει ένα παιδί θα πρέπει να μοιράζεται σε 3 κύρια γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό) και 2-3 ενδιάμεσα (σνακ). Όπως προαναφέρθηκε, είναι σημαντικό να υπάρχει κάποιο πρόγραμμα στις ώρες των γευμάτων. Προκειμένου να σας διευκολύνουν στη διαμόρφωση σταθερών διατροφικών συνηθειών, οι συνταγές του βιβλίου αυτού έχουν χωριστεί στα τέσσερα πρώτα κεφάλαια σε Πρωινά, Ενδιάμεσα, Μεσημεριανά και Βραδινά γεύματα.
Μια ισορροπημένη διατροφή πρέπει πρώτα απ’ όλα να ποικίλλει και να περιλαμβάνει τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων. Αρκεί στο ημερήσιο διαιτολόγιο ενός παιδιού ή εφήβου να περιλαμβάνεται μια μερίδα ενός συστατικού από κάθε ομάδα, ώστε να εξασφαλίζονται όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Γενικότερα, τα τρόφιμα χωρίζονται σε 6 ομάδες, οι οποίες είναι διατροφικά ομοιογενείς και με συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά: Γαλακτοκομικά, Δημητριακά, Κρέας και Όσπρια, Λαχανικά, Φρούτα, Λίπη και Γλυκά. Στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, θα πρέπει να καταναλώνονται συχνότερα και σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με τις άλλες ομάδες τροφίμων οι ομάδες των Φρούτων, των Λαχανικών και των Δημητριακών. Δυστυχώς, τόσο τα παιδιά όσο και οι έφηβοι τείνουν να μην καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά. Για το λόγο αυτό, στο βιβλίο παρατίθεται ένα ολόκληρο κεφάλαιο αφιερωμένο αποκλειστικά στις Σαλάτες, ενώ στο κεφάλαιο των Ενδιάμεσων γευμάτων δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ομάδα των Φρούτων. Επειδή όμως το φαγητό, εκτός από ανάγκη, αποτελεί και κάποιες ιδιαίτερες στιγμές απόλαυση, τα δύο τελευταία κεφάλαια του βιβλίου περιέχουν συνταγές για Γλυκά και για Γενέθλια. Για μεγαλύτερη διευκόλυνσή σας, όλες οι συνταγές του βιβλίου έχουν θερμιδομετρηθεί και αναλυθεί ως προς τα μακροθρεπτικά τους συστατικά (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη).
Αν και ο κάθε οργανισμός έχει ανάγκη από διαφορετική ποσότητα φαγητού, ένα ημερήσιο διαιτολόγιο ενός παιδιού ή εφήβου θα μπορούσε να περιλαμβάνει τις παρακάτω συνταγές του βιβλίου.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Ζήτη
Έτος Έκδοσης 2013
Επιμέλεια Φωτογραφίες: Άρης Ράμμος
ISBN 978-960-456-373-9
Σελίδες 180
Εξώφυλλο Σκληρό
Διαστάσεις 21 × 21 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη