Δεοντολογία στη φυσιοθεραπεία

Δεοντολογία στη φυσιοθεραπεία

14,31

Άμεσα διαθέσιμο

Περίληψη

Το παρόν βιβλίο έρχεται να καλύψει ένα κενό στο χώρο της βιβλιογραφίας. Γραμμένο πρωτίστως για τους φοιτητές και αυριανούς επαγγελματίες φυσιοθεραπευτές.

Οι αρχές δεοντολογίας ενός επαγγέλματος αφορούν είτε την υπεύθυνη στάση έναντι του νομικού πλαισίου που καθορίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του αντίστοιχου επαγγελματία, είτε τις κατευθυντήριες γραμμές για την κοινωνικοοικονομική και επιστημονική υπόστασή του.

Επομένως η δεοντολογία καθορίζει στον επαγγελματία φυσιοθεραπευτή και ένα σύστημα κανόνων ως προς τον τρόπο συμπεριφοράς – με την έννοια της διαγωγής – καθώς και της άσκησης της εργασίας του.

Η δεοντολογία γεννήθηκε από την ανάγκη, την επιταγή καλυτέρα ανθρώπινη και κοινωνική, να έχει ο θεραπευτής κατά την άσκηση του λειτουργήματος του την απαιτούμενη ηθική υπόσταση που θα τον καταστήσει αντάξιο της αποστολής που σπουδάζει να υπηρετεί. Την πιο υψηλή και θαυμάσια ίσως αποστολή: Την προάσπιση της υγείας και τη διαφύλαξη της ζωής!

Είναι λοιπόν πρωταρχική μέριμνα μιας καλά οργανωμένης κοινωνίας η προάσπιση του πρωτίστου αγαθού, της υγείας και των ατόμων που τη συγκροτούν.

Από πολύ παλιά διαμορφώθηκαν αυτοί οι βασικοί κανόνες, οι οποίοι καθορίζουν την σωστή στάση συμπεριφορά των θεραπευτών, απέναντι στον άρρωστο συνάνθρωπό του, απέναντι στο συνάδελφο του αλλά και μέσα στην κοινωνία που ζει και αναπτύσσεται.

Ο κώδικας του Hammurabi και οι αρχές του Ιπποκράτους αργότερα, αποτελούν τη βάση των δεοντολογικών κανόνων, που από τότε μέχρι σήμερα χρησιμοποιούν κατά ποικίλους τρόπους οι διάφοροι λαοί.

Επιπλέον Πληροφορίες

Έτος Έκδοσης 2016
ISBN 978-960-599-132-6
Σελίδες 168
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 14 × 21 εκ.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη