Άθληση και καρδιά σχέση αγάπης η έχθρας;

Άθληση και καρδιά σχέση αγάπης η έχθρας;

Αστέριος Δεληγιάννης

17,00

Άμεσα διαθέσιμο

Περίληψη

Το βιβλίο πραγματεύεται τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της άθλησης στη λειτουργία της καρδιάς. Με μυθιστορηματικό τρόπο περιγράφεται η ζωή και σε μερικές περιπτώσεις ο θάνατος συνανθρώπων μας που βίωσαν τα καλά ή άσχημα αποτελέσματα της άθλησης στην υγεία του σημαντικού αυτού οργάνου. Οι ιστορίες είναι φανταστικές αλλά οι περιγραφές των παθήσεών τους στηρίζονται σε περιστατικά που αντιμετώπισε ο συγγραφέας ως γιατρός στα σαράντα χρόνια διακονίας στην κλινική καρδιολογία. Η άσκηση, σε όλες τις μορφές της, από την απλή γύμναση του σώματος και του πνεύματος μέχρι την άθληση σε ανταγωνιστικό επίπεδο, αποτελεί προνόμιο όχι μόνο των υγιών αλλά και αυτών με διάφορες παθήσεις, αρκεί για να είναι ωφέλιμη και ασφαλής να ακολουθούνται οι, βασισμένοι σε ορθές επιστημονικές γνώσεις, κανόνες.

Οι δεκαέξι ιστορίες που περιλαμβάνονται, αφορούν τις πλέον συχνές καρδιακές παθήσεις. Αυτές είναι: η υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, οι συγγενείς ανωμαλίες στεφανιαίων αγγείων, η παροξυσμική υπερκοιλιακή ταχυκαρδία, η μεταμόσχευση καρδιάς, η στεφανιαία νόσος και άσκηση, η διγλώχινα αορτική βαλβίδα, τα αναβολικά στεροειδή και οι καρδιαγγειακές διαταραχές, οι καναλοπάθειες, το σύνδρομο Wolff-Parkinson-White, η τετραλογία Fallot, το ανεύρυσμα θωρακικής αορτής, η οξεία μυοκαρδίτιδα-διατατική μυοκαρδιοπάθεια, η αρρυθμιογόνος δυσπλασία δεξιάς κοιλίας-νόσος της Νάξου, η commotio cordis, η πρόπτωση μιτροειδούς βαλβίδας, η κολπική μαρμαρυγή-πρώιμες επασβεστώσεις αγγείων σε αθλούμενους. • Ο Αστέριος Δεληγιάννης είναι Ομότιμος Καθηγητής Αθλητιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις University Studio Press
Έτος Έκδοσης 2023
ISBN 978-960-12-2641-5
Σελίδες 264
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 14 × 21 εκ.

Περιεχόμενα

Τα περιεχόμενα βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη