Άσκηση για την υγεία

Άσκηση για την υγεία

Πρόληψη και Αποκατάσταση

Βασίλης Γεροδήμος, Κ. Καρατράντου

65,00

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Το βιβλίο αυτό είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας 56 εξαίρετων επιστημόνων άσκησης και υγείας, που υπηρετούν σε πανεπιστήμια, νοσοκομειακές κλινικές και ερευνητικά κέντρα, με υψηλού επιπέδου ερευνητικό αλλά και εφαρμοσμένο – πρακτικό έργο ο καθένας στο αντικείμενο εξειδίκευσής του.

Στόχος του βιβλίου είναι η ανάδειξη της σημασίας της άσκησης για την υγεία, και κατ’ επέκταση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων καθώς και για την πρόληψη και αποκατάσταση χρόνιων παθήσεων. Ο σχεδιασμός, η εφαρμογή, η αξιολόγηση και η καθοδήγηση προγραμμάτων άσκησης είναι μια καθαρά επιστημονική διαδικασία.

Η σωστή εφαρμογή των προπονητικών αρχών, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν όλους τους βιολογικούς αλλά και ψυχολογικούς παράγοντες που αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους, καθιστά τα προγράμματα άσκησης αποτελεσματικά και κυρίως ασφαλή για τους ασκούμενους.

Τα πρώτα κεφάλαια του βιβλίου αφορούν σε υγιείς ασκούμενους και τα επόμενα σε ασθενείς που πάσχουν από διάφορα νοσήματα. Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου, που αφορά στην άσκηση σε υγιείς ασκούμενους (φυσιολογικό πληθυσμό), καθώς η γνώση της ειδικής προπονητικής για την άσκηση για την υγεία είναι η βάση για να μπορέσει κάποιος αποτελεσματικά και με ασφάλεια να σχεδιάσει και να εφαρμόσει προγράμματα άσκησης για πρόληψη και αποκατάσταση διάφορων παθήσεων.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Κωνσταντάρας
Έτος Έκδοσης 2021
ISBN 978-960-608-051-7
Σελίδες 544
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 21 × 29 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη