Αναπτυξιακή φυσική αγωγή για όλα τα παιδιά

Αναπτυξιακή φυσική αγωγή για όλα τα παιδιά

D. Gallahue, F. Donnelly, S. Mueller

76,50

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Το βιβλίο ενσωματώνει πληθώρα νέων ερευνητικών δεδομένων, τις μαθησιακές εμπειρίες και τις γνώσεις που πρέπει να διαθέτει ο/η εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής προκειμένου να συμβάλλει με το μάθημά του στην ομαλή και επιτυχημένη ψυχοκινητική, γνωστική και συναισθηματική ανάπτυξη των μικρών παιδιών και εφήβων.

Η έκδοση βασίζεται στην τελευταία, πέμπτη στη σειρά, έκδοση του πρωτοτύπου και έχει πλήρως ανανεωμένο περιεχόμενο. Οι δε Έλληνες επιμελητές έχουν προσαρμόσει το κείμενο στα ελληνικά δεδομένα διδασκαλίας της φυσικής αγωγής στα σχολεία. Στα 24 κεφάλαιά του περιλαμβάνονται παραδείγματα υποδειγματικής διδασκαλίας, που εμβαθύνουν και οδηγούν στην ποιοτική φυσική αγωγή, λαμβάνοντας υπόψη τις θεωρίες και τα δεδομένα που υποστηρίζουν την ανάπτυξη του παιδιού. Παρουσιάζονται μεθοδικά και αναλύονται οι κατηγορίες των μαθησιακών στόχων, οι θεμελιώδεις δεξιότητες, οι βασικές συνιστώσες της κίνησης καθώς και εξειδικευμένοι συνδυασμοί δεξιοτήτων από τη γυμναστική, το χορό, τις αθλοπαιδιές, τα ατομικά και ομαδικά αθλήματα στις διάφορες ηλικιακές βαθμίδες και τάξεις του σχολείου.

Ένας άλλος άξονας καινοτομίας που διατρέχει το περιεχόμενο του βιβλίου είναι η ενσωμάτωση πρόσφατων διεπιστημονικών δεδομένων που υποστηρίζουν τη μάθηση και εκτέλεση κινήσεων, καθώς και την αποτελεσματικότητα των διαφόρων μορφών ανατροφοδότησης. Αυτή η προσέγγιση βοηθά τους εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν τις θεωρίες, να σχεδιάσουν, να εφαρμόσουν και να αξιολογήσουν τις εμπειρίες μάθησης σε μεγάλη ποικιλία κινητικών δεξιοτήτων και παιχνιδιών. Επίσης, παρουσιάζονται με παραδείγματα όλες οι γνωστές μέθοδοι και τα στυλ διδασκαλίας καθώς και οι σύγχρονες μορφές αξιολόγησης και βαθμολόγησης του διδακτικού έργου τόσο στα τυπικά σχολεία όσο και σε τάξεις συμπερίληψης.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις University Studio Press
Έτος Έκδοσης 2019
Επιμέλεια X. Τσορμπατζούδης, Χρ. Ευαγγελινού
Μετάφραση Σοκοδήμου Υβόννη, Βαρλάμη Χριστίνα
ISBN 978-960-12-2452-7
Σελίδες 704
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 21 × 29 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη