Ανακαλύπτοντας το ποδόσφαιρο

Ανακαλύπτοντας το ποδόσφαιρο

Zonal Marking

Michael Cox

19,80

Άμεσα διαθέσιμο

Περίληψη

Μια διορατική, περιεκτική και εντελώς βαθιά εκτίμηση του τρόπου με τον οποίο αναπτύχθηκε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ανέκαθεν έβρισκε νέους τρόπους να διεγείρει τη φαντασία. Από το επιθετικό στιλ της Ρεάλ Μαδρίτης της δεκαετίας του ’50 μέχρι την αμυντική τακτική των Ιταλών τη δεκαετία του ’60 και μέχρι το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο των Ολλανδών τη δεκαετία του ’70, τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ήταν εκείνα που οδηγούσαν την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, με αφετηρία την μετονομασία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών σε Champions League το 1992, αυτό το μοτίβο συνεχίστηκε, με κάθε μεγάλο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό έθνος να βάζει τα δικά του θεμέλια στον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η τακτική του παιχνιδιού.

Η έξυπνη χρήση του χώρου από την εκπληκτική ομάδα του Άγιαξ στις αρχές της δεκαετίας του ’90 έδωσε τη θέση της στην κυριαρχία της στρατηγικής του ιταλικού πρωταθλήματος στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και έπειτα στην τεχνική μαγεία του τίκι-τάκα της Μπαρτσελόνα. Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο συνεχίζει να επανεφευρισκει την τακτική διάσταση του παιχνιδιού.

Στο Zonal Marking, ο Michael Cox ερευνά και αναλύει έξοχα τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης σε συγκεκριμένες περιόδους και δείχνει την επίδραση που έχει το καθένα στον τρόπο που παίζεται τώρα το παιχνίδι. Εξαιρετικά διασκεδαστικό και γεμάτο υπέροχες ιστορίες, αυτό είναι το πρώτο βιβλίο του είδους που αποκαλύπτει πόσο μπορεί να επηρεαστεί η διεθνής εξέλιξη του ποδοσφαίρου από τη μοναδική ταυτότητα ενός έθνους.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Δίχτυ
Έτος Έκδοσης 2023
Μετάφραση Ευάνθης Γκόγκουλης, Νατάσα Παπαδημητροπούλου
ISBN 978-618-86094-3-3
Σελίδες 596
Εξώφυλλο Μαλακό

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη