4-3-3

Η εφαρμογή του συστήματος

Αθανάσιος Τερζής

24,00

Το 4-3-3 είναι ένα σύστημα που εκφράζει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Είναι το σύστημα που έχει επιλεχθεί από την Ολλανδική σχολή ποδοσφαίρου, αλλά και την Μπαρτσελόνα και εφαρμόζεται από τα τμήματα υποδομής μέχρι και την ανδρική ομάδα. Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί έναν αναλυτικό οδηγό για την εφαρμογή του συστήματος, καθώς περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια και τις τέσσερις φάσεις του παιχνιδιού, τόσο σε επίπεδο γραμμών όσο και υποομάδων μέχρι την συνολική ομαδική λειτουργία.

Άμεσα διαθέσιμο

Περίληψη

Το 4-3-3 είναι ένα σύστημα που εκφράζει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Είναι το σύστημα που έχει επιλεχθεί από την Ολλανδική σχολή ποδοσφαίρου, αλλά και την Μπαρτσελόνα και εφαρμόζεται από τα τμήματα υποδομής μέχρι και την ανδρική ομάδα. Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί έναν αναλυτικό οδηγό για την εφαρμογή του συστήματος, καθώς περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια και τις τέσσερις φάσεις του παιχνιδιού, τόσο σε επίπεδο γραμμών όσο και υποομάδων μέχρι την συνολική ομαδική λειτουργία. Στη φάση της άμυνας παρουσιάζεται η εφαρμογή της άμυνας ζώνης με την ενεργητική της μορφή, όπως εφαρμόζεται από την Μπαρτσελόνα αλλά και με την παθητική της μορφή όπως εφαρμόζεται από άλλες ομάδες που χρησιμοποιούν το 4-3-3. Στην επίθεση περιγράφονται οι ιδανικοί σχηματισμοί κατά την ανάπτυξη του παιχνιδιού, καθώς και οι απλές και σύνθετες κινήσεις συνεργασίας των ποδοσφαιριστών.

Αναλύονται επίσης :

  • η εφαρμογή του pressing,
  • η εφαρμογή του offside,
  • η διατήρηση της συνοχής της ομάδας,
  • η φάση της μετάβασης από την επίθεση στην άμυνα,
  • η φάση της μετάβασης από την άμυνα στην επίθεση.

Τα πολλά σχήματα βοηθούν να γίνει κατανοητό το περιεχόμενο του βιβλίου. Θεωρώ πως το βιβλίο είναι ένα εξαιρετικό βοήθημα για όσους ενδιαφέρονται να εφαρμόσουν το 4-3-3 στις ομάδες τους, είτε καθ’ ολοκληρία είτε σε κάποιες φάσεις του παιχνιδιού. Απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε προπονητές ποδοσφαίρου ακαδημιών αλλά και επαγγελματικών συλλόγων, σε καθηγητές φυσικής αγωγής και γυμναστές, καθώς και σε σπουδαστές της αθλητικής επιστήμης σε πανεπιστημιακές σχολές».

Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις SPORTBOOK, σχολιάζουν οι Κώστας Βασιλακάκης, Παρασκευάς Αντζας, Γρηγόρης Χαραλαμπίδης και Λεωνίδας Βόσδου.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Sportbook
Έτος Έκδοσης 2010
ISBN 978-960-93-1778-8
Σελίδες 304
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη