Ο Στέφανος Δεδας γεννήθηκε στις 10 Μαΐου το 1982 και ξεκίνησε το μπάσκετ στο Κιλκίς σε ηλικία μόλις 7 ετών, όντας κομμάτι μιας γενιάς που εμπνεύστηκε και αγάπησε το μπάσκετ μέσα από την τεράστια επιτυχία της Εθνικής ομάδας το 1987 κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.
Η εικόνα της απονομής του τροπαίου στα χέρια του Γκάλη, του Γιαννάκη και των άλλων παικτών της εποχής ήταν η αφετηρία για να μπουν οι πιο γερές βάσεις ως προς τα αισθήματα του Στέφανου προς το αγαπημένο μας άθλημα! Πέρασε διαδοχικά από όλα τα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου μέχρι και την ανδρική ομάδα.
Παράλληλα σε ηλικία 17 ετών, όντας ακόμη μαθητής λυκείου έκανε την πρώτη του προπονητική απόπειρα αναλαμβάνοντας την παιδική ομάδα του συλλόγου γεννημένων το 1984. Μετά από μια διετία στις υποδομές του Κιλκίς ξεκίνησε την επαγγελματική του ενασχόληση σε ηλικία 19 ετών στον πάγκο της ανδρικής ομάδας του ΠΑΟΚ ως βοηθός προπονητής του Μπάνε Πρελεβιτς και Γιάννη Σφαιρόπουλου, αποτελώντας τον νεαρότερο προπονητή στην ιστορία του συλλόγου.
Στη συνέχεια δούλεψε σε όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης στην Α1 Ηρακλή, Άρη και ΜΕΝΤ ως βοηθός προπονητής. Ανάμεσα στα ονόματα που δούλεψε μαζί ήταν ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ Jurij Zdovc , ο David Blatt, ο Φώτης Κατσικάρης, ο Λευτέρης Σούμποτιτς και άλλους ακόμα καταξιωμένους προπονητές. Το Καλοκαίρι του 2009 αποτέλεσε μέλος του προνοητικού επιτελείου της Εθνικής Σλοβενιας, που κατέκτησε την 4η θέση της διοργάνωσης. Τη διετία 2011-13 δούλεψε στην Ρωσία, στην Αγία Πετρούπολη, και από εκεί και πέρα ακολούθησε μια 8ετια στην Τουρκία στο Γκαζιαντέπ και στο Μπαχτσεσεχιρ, δουλεύοντας 5 χρόνια ως πρώτος προπονητής και στις δυο ομάδες. Τα καλοκαίρια του 2014 και 2015 εργάστηκε εκ νέου στην εθνική Σλοβενιας με τον Jurij Zdovc στο παγκόσμιο της Ισπανίας και το πανευρωπαϊκό του Ζαγκρεμπ αντίστοιχα. Στη συνέχεια για μια διετία ακολούθησε το Ισραήλ και η Χαποελ Χολον για να στεφθεί προπονητής της χρονιάς 2020-21. Στη συνέχεια και μετά από μια περίοδο στην ΑΕΚ ως πρώτος προπονητής, ακολούθησε η συνεργασία σε ΤΣΣΚΑ και Φενέρμπαχτσε με τον Δημήτρη Ιτούδη μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2023. Τέλος, είχε την ευκαιρία να διδάξει σε 3 διεθνή σεμινάρια την επιθετική του φιλοσοφία. 2017 Κωνσταντινούπολη (Σύνδεσμος Τούρκων Προπονητών), 2020 Αθήνα WebSeminar (ΣΕΠΚ), 2023 Ατταλεια (EHCB)
Προβάλλονται και τα 2 αποτελέσματα