Total Football: Επανάσταση χρώματος πορτοκαλί

Total Football: Επανάσταση χρώματος πορτοκαλί

Η αγχώδης ευφυΐα του Ολλανδικού Ποδοσφαίρου

David Winner

16,22

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο εκείνο που είναι πραγματικό, γιατί συνδυάζει δημιουργικότητα, επινοητικότητα, τέχνη, λιτότητα στο ύφος και απλότητα στην εκτέλεση.

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: , , Ετικέτα:
Product ID: 11699

Περίληψη

Το επονομαζόμενο Total Football είναι ένα ποδοσφαιρικό μοντέλο, προϊόν πολλών στοιχείων και ιδεών. Αποτέλεσμα η εικόνα ενός ολοκληρωμένου –και όχι ολοκληρωτικού– ποδοσφαίρου. Στον ‘Aγιαξ –και στην εθνική Ολλανδίας– τα δύο αντιθετικά ζεύγη που ορίζουν τη μορφή και την εικόνα του παιχνιδιού (τέχνη-δύναμη / θέαμα-αποτέλεσμα) γίνονται στοιχεία μιας και μόνο σύνθεσης, μιας ποδοσφαιρικής επανάστασης που, για τους Ολλανδούς, τέλειωσε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010. Ευτυχώς, όμως, οι βασικές αρχές αυτής της επανάστασης διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στην Μπαρτσελόνα από τον Γιόχαν Κρόιφ. Πολλοί πρόσφατα άρχισαν να αναζητούν ξανά τις αρχές αυτής της επανάστασης.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο εκείνο που είναι πραγματικό, γιατί συνδυάζει δημιουργικότητα, επινοητικότητα, τέχνη, λιτότητα στο ύφος και απλότητα στην εκτέλεση, όπου η πλέον απίθανη σύλληψη φαίνεται σαν να είναι ρουτίνα και το πρωτόφαντο μοιάζει σαν κάτι το συνηθισμένο. Το βιβλίο αυτό μιλάει για καλλιτέχνες, για αρτίστες της μπάλας, για δημιουργούς που επιτελούν κοινωνικό ρόλο – όχι για τρεχαλατζήδες, πολυεργαλεία και καιροσκόπους που «παίρνουν» απλώς αποτελέσματα.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
«Πρωτότυπο και ασυνήθιστο… συναρπαστικό και ιδιαίτερο, σε γοητεύει σαν μια ντρίπλα του Cruyff».
The Times

«Για τον Ολλανδό που το διαβάζει, είναι ένας καθρέφτης. Παρουσιάζει πράγματα για τον εαυτό σου που δεν έχεις ξαναδεί».
Ruud van Nistelrooy

«Ίσως το καλύτερο βιβλίο για το ποδόσφαιρο που έχω διαβάσει».
Santiago Segurola, El Pais

«Ένα ενημερωτικό βιβλίο που θα ικανοποιήσει ακόμα και όσους δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα είτε για το ποδόσφαιρο είτε για την Ολλανδία».
The Economist

«Ο Winner ζωγραφίζει μια λαμπερή εικόνα που συνοδεύει την εικόνα που έχουμε για το ολλανδικό ποδόσφαιρο».
The Observer

«Κομψό, προσεκτικό και γνήσιο. Οι ιστορικές, κοινωνικές, γεωγραφικές και καλλιτεχνικές επιρροές στο ολλανδικό ποδοσφαιρικό μεγαλείο».
The Times Literary Supplement

«Ειρωνικό, εμμονικό, πρωτότυπο, διεισδυτικό… Το ποδόσφαιρο ως τέχνη, μεταφορά, πολιτιστική σημασιολογία. Το πρώτο κεφάλαιο είναι το υπ’ αριθμόν πέντε. Το υπ’ αριθμόν ένα έρχεται έκτο, θα πρέπει να αγοράσετε το βιβλίο για να ανακαλύψετε τον απόλυτα λογικό λόγο για τον οποίο γίνεται αυτό».
The Guardian

«Απίστευτα πρωτότυπο».
Financial Times

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Δίαυλος
Έτος Έκδοσης 2018
Μετάφραση Χρίστος Χαραλαμπόπουλος
ISBN 978-960-531-423-1
Σελίδες 366
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 14 × 21 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη