Τι να κάνεις όταν το μυαλό σου κολλάει

Τι να κάνεις όταν το μυαλό σου κολλάει

Πως να αντιμετωπίσετε την ΙΨΔ

Dawn Huebner

18,00

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: ,
Product ID: 41909

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Ήξερες ότι οι άνθρωποι έχουν κάποιους μηχανισμούς για να ξεχωρίζουν τις σκέψεις τους και να μην αφήνουν το μυαλό τους να γεμίζει με περιττές σκέψεις; Ωστόσο, μερικές φορές οι μηχανισμοί αυτοί μπερδεύονται, και το μυαλό των παιδιών γεμίζει με εξαιρετικά ενοχλητικές σκέψεις. Αν αυτό έχει συμβεί και σε σένα, αν σου είναι δύσκολο να νιώσεις ασφάλεια και αυτοπεποίθηση επειδή κάποιες επίμονες σκέψεις σε βασανίζουν, τότε αυτό το βιβλίο είναι για σένα.

Το βιβλίο «Τι να κάνεις όταν το μυαλό σου κολλάει» καθοδηγεί τα παιδιά και τους γονείς, μέσα από γνωστικές-συμπεριφορικές τεχνικές, να αντιμετωπίσουν την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (ΙΨΔ). Με ενδιαφέροντα παραδείγματα, δραστηριότητες και οδηγίες βήμα προς βήμα, βοηθά τα παιδιά να κατακτήσουν τις δεξιότητες που είναι αναγκαίες για να αποδεσμευτούν από τις σκέψεις και τις παρορμήσεις που προκαλεί η ΙΨΔ.

Γραμμένα από κλινικούς ψυχολόγους και καθηγητές Ψυχολογίας που έχουν πολυετή εμπειρία στην εργασία με παιδιά και γονείς και με πολύ ελκυστική εικονογράφηση, τα βιβλία της σειράς «Τι να κάνεις όταν», της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (American Psychological Association), πραγματεύονται μεγάλο εύρος ψυχικών δυσκολιών και προβλημάτων των παιδιών.

Αυτά τα διαδραστικά βιβλία περιλαμβάνουν δοκιμασμένες και αποτελεσματικές στρατηγικές και τεχνικές που βασίζονται στη γνωστική-συμπεριφορική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία. Με οδηγίες βήμα προς βήμα, ιστορίες, μεταφορές, εικόνες, παραστατικά και διασκεδαστικά παραδείγματα, κάθε βιβλίο έχει στόχο την εκπαίδευση, κινητοποίηση και ενδυνάμωση των παιδιών.

Παράλληλα, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ενημερώνονται για τους τρόπους αντιμετώπισης αυτών των δυσκολιών και ενδυναμώνονται οι ίδιοι ώστε να ενισχύουν την ψυχική ευεξία και να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των παιδιών.

Την ευθύνη της μετάφρασης και της προσαρμογής, καθώς και την επιστημονική επιμέλεια των βιβλίων έχει η Ευαγγελία Γαλανάκη, καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Παρισιάνου
Έτος Έκδοσης 2023
Επιμέλεια Γαλανάκη Ευαγγελία
ISBN 9789605837754
Σελίδες 100
Εξώφυλλο Μαλακό
Βάρος 330g
Διαστάσεις 21 × 19 εκ.

Περιεχόμενα

Εισαγωγή για γονείς και άλλους φροντιστές των παιδιών, 6
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΑ
Μήπως µαζεύεις σκουπίδια;, 8
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΥΟ
Τι είναι η ΙΨΔ;, 18
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΑ
Τα αγαπηµένα κόλπα της ΙΨΔ, 28
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΣΣΕΡΑ
Γιατί τα παιδιά έχουν ΙΨΔ;, 40
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΝΤΕ
Θέλει πολλή δουλειά;, 46
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΞΙ
Ένα ακόµα πράγµα που πρέπει να ξέρεις, 50
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΠΤΑ
Το πρώτο εργαλείο σου: Βλέπω κάτι που δεν βλέπεις, 58
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΚΤΩ
Το δεύτερο εργαλείο σου: Αντιµίλα, 64
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΝΙΑ
Το τρίτο εργαλείο σου: Δείξε στην ΙΨΔ ποιος έχει τον έλεγχο, 66
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑ
Βάλε τα εργαλεία σου να δουλέψουν, 72
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΤΕΚΑ
Η ΙΨΔ µαθαίνει αργά, 84
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΩΔΕΚΑ
Συνέχισε να ανεβαίνεις, 88
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΡΙΑ
Γίνε καλός/καλή στην καταπολέµηση της ΙΨΔ, 92
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ
Μπορείς να τα καταφέρεις!, 96

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη