Θώρακας, Κοιλιά και Πύελος: Συνοπτική Έγχρωμη Ανατομία (1η Έκδ.)

Θώρακας, Κοιλιά και Πύελος: Συνοπτική Έγχρωμη Ανατομία (1η Έκδ.)

Ben Pansky, Thomas R. Gest

32,40

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Πρόκειται για ένα εικονογραφημένο, λειτουργικά και κλινικά προσανατολισμένο κείμενο, που πέρα από την ανατομία επισημαίνει τη σχέση μεταξύ της δομής και της λειτουργίας, ώστε ο αναγνώστης να μην εντρυφήσει απλώς στην αναγνώριση των μερών, αλλά και να αντιληφθεί τους μηχανισμούς που διέπουν την απρόσκοπτη λειτουργία της αρτιότερης «μηχανής», του ανθρώπινου σώματος.
Το βιβλίο χωρίζεται σε τρία μεγάλα κεφάλαια, το καθένα από τα οποία αναφέρεται σε μία ανατομική περιοχή, όπως καταδεικνύεται και στον τίτλο του. Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζεται ο θώρακας, πρώτα η επιφανειακή ανατομία του και ακολουθούν οι επιμέρους δομές και τα όργανα. Οι πνεύμονες, η καρδιά και ο οισοφάγος πιθανώς να φαίνονται τα πρωταγωνιστικά μέρη της θωρακικής κοιλότητας, αλλά αυτά αφορούν απλώς σε ένα μέρος των ανατομικών χαρακτηριστικών της· οι μύες, η αιμάτωση και η νεύρωση των οργάνων και των ιστών συμπληρώνουν την ανατομική προσέγγιση του θώρακα. Κατά αντίστοιχο τρόπο, στο δεύτερο κεφάλαιο περιγράφεται η κοιλιακή χώρα και οι δομές αυτής, όλα τα όργανα του γαστρεντερικού και μέρος του ουροποιητικού συστήματος. Η διάταξη των κεφαλαίων και η διαδοχή τους διευκολύνουν τη μελέτη και προάγουν τη γνώση, ώστε να μην έχουμε ένα εικονογραφημένο βιβλίο αναφοράς, αλλά και έναν οδηγό στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τέλος, η πύελος και το περίνεο ακολουθούν τη μορφή των προηγούμενων ενοτήτων και παρουσιάζουν τις δομές εκείνες που πρωτοστατούν στο αναπαραγωγικό σύστημα και όχι μόνο. Οι περιλήψεις, όπως της αυτόνομης νεύρωσης, αποτελούν συγγραφικά τεχνάσματα που για ακόμη μία φορά τάσσονται στην υπηρεσία του αναγνώστη να κατανοήσει αυτό το απαιτητικό περιεχόμενο.
H σειρά ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΓΧΡΩΜΗ ΑΝΑΤΟΜΙΑ του Lippincott παρουσιάζει την ανθρώπινη ανατομία σε αποτελεσματική και εύχρηστη μορφή, συνδυάζοντας τις βασικές γνώσεις με λεπτομερείς απεικονίσεις σε στυλ άτλαντα.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Παρισιάνου
Έτος Έκδοσης 2020
Επιμέλεια Κωνσταντίνος Νάτσης
ISBN 9789605830847
Σελίδες 314
Εξώφυλλο Μαλακό
Βάρος 870g
Διαστάσεις 21 × 28 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη