Τέχνες πολέμου. Σκέψεις ζωής – τόμος Β΄

Τέχνες πολέμου. Σκέψεις ζωής – τόμος Β΄

8,50

Όλη η σοφία των μεγάλων δασκάλων και πολεμιστών του παρελθόντος, μέσα από σταχυολογημένα αποσπάσματα βιβλίων τους, σε τρεις μικρούς και καλαίσθητους τόμους. Ιδέες οι οποίες έχουν άμεση εφαρμογή στην καθημερινότητα, όχι μόνον όσων ασκούνται στις πολεμικές τέχνες αλλά του καθενός και ιδιαιτέρως των ανθρώπων που το εργασιακό τους περιβάλλον έχει έντονες εντάσεις και συγκρούσεις -εν ολίγοις, όσων κινούνται στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό επιχειρηματικό κόσμο.

Αποστολή σε 2-7 ημέρες

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Τα αποσπάσματα που περιλαμβάνονται στη μικρή αυτή συλλογή, δείχνουν τις απόψεις και τη σοφία των ανθρώπων που πολεμούσαν για μεγάλα διαστήματα της ζωής τους -άλλοτε ως μέλη στρατών (σε περιόδους πολέμων, εθνικών ή εμφυλίων), άλλοτε σαν μονάδες (σε περιόδους -σχετικής- ειρήνης) και άλλοτε ως δάσκαλοι τεχνών συμπλοκής ή μάχης.

Οι πολεμικές τέχνες από τις οποίες προέρχονται οι πολεμιστές αυτοί είναι τόσο ένοπλες (τα όπλα ήταν μια καθημερινή πραγματικότητα στις ασιατικές -και όχι μόνον- κοινωνίες μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα), όσο και άοπλες -ας μην ξεχνάμε ότι από τις αρχές του 20ού αιώνα και μετά οι άοπλες τέχνες απέκτησαν τεράστια δημοτικότητα, κάποιες από τις οποίες, δε, εξελίχθηκαν σε αθλήματα που προσελκύουν εκατομμύρια θεατών σε μεγάλες διοργανώσεις.

Πολλοί από τους ανθρώπους, σκέψεις των οποίων έχουμε σταχυολογήσει, ήταν δεξιοτέχνες του ξίφους, της λόγχης ή του τόξου -τα βασικά όπλα ιδιαίτερα των παλαιότερων εποχών- αλλά συχνά πρόκειται για ανθρώπους με πιο πλήρη εικόνα για τον πόλεμο -στρατηγοί ή διοικητές μονάδων στρατού.

Η επιλογή για τα αποσπάσματα που υπάρχουν στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας έχει γίνει με κριτήριο το πόσο τα συγκεκριμένα αποσπάσματα έχουν εφαρμογή στην καθημερινή ζωή, όχι μόνον όσων ασκούνται στις πολεμικές τέχνες αλλά του καθενός. Ιδιαίτερη χρησιμότητα θα βρουν στα μικρά αυτά κείμενα οι άνθρωποι που το εργασιακό τους περιβάλλον έχει έντονες εντάσεις και συγκρούσεις· εν ολίγοις, όσοι κινούνται στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό επιχειρηματικό κόσμο.

Επιθυμία του Αλκίμαχον για τη δημιουργία των βιβλίων αυτών, ήταν να λειτουργήσει σαν ένας χρήσιμος “οδηγός” για όλους όσους πιστεύουν ότι μπορούμε να αντλήσουμε διδάγματα για την καθημερινή μας ζωή από οπουδήποτε, ακόμα και από μια τόσο ακραία δραστηριότητα όπως είναι ο πόλεμος.

Η μεγάλη αξία των κειμένων αυτών έγκειται στο ότι μια αρχή διαμορφωμένη από έναν Ιάπωνα του 16ου αιώνα, μπορεί να έχει εφαρμογή σε έναν Έλληνα του 21ου, δείχνοντας ότι οι άνθρωποι έχουν περισσότερες ομοιότητες από όσες νομίζουν και πάνω στις ομοιότητες αυτές μπορούν να χτίσουν μια παγκόσμια κοινωνία με περισσότερη ανοχή, κατανόηση και, γιατί όχι, αγάπη.

Τέλος, το ιδεόγραμμα που έχει χρησιμοποιηθεί για το εξώφυλλο και την εικονογράφηση του βιβλίου είναι το βου/γου (στα Κινέζικα) ή μπου/τάκε (στα Ιαπωνικά). Είναι ο πρώτος χαρακτήρας των λέξεων γουσού (Κινέζικα) ή μπούντο (Ιαπωνικά) που αμφότερες σημαίνουν αυτό που αποκαλούμε “πολεμικές τέχνες”.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Αλκίμαχον
Έτος Έκδοσης 2005
Μετάφραση Γρηγόρης Α. Μηλιαρέσης
ISBN 960-6623-14-9
Σελίδες 96
Εξώφυλλο Σκληρό
Διαστάσεις 10 × 14 εκ.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη