Sarunas Jasikevicius

Μόνο η νίκη δεν αρκεί

Pietro Scibetta

13,40

Μία ολόκληρη ζωή επιτυχιών βγαλμένη από το αλέγκρο χαρακτήρα του, τον επαγγελματισμό του, τα λάθη του, τις υπερβολές του, τα κατορθώματά του, ακόμα και το απίστευτο χαβαλέ του, που είναι η δεύτερη φύση του…

Άμεσα διαθέσιμο

Περίληψη

Μία ζωή γεμάτη επιτυχίες, δύσκολες στιγμές, όμορφες εμπειρίες, αποτυχίες, ευτυχία. Ολα όμως, όχι πλασμένα, αλλά πραγματικά, μέσα από τα λυκίσια μάτια του Σαρούνας Γιασικεβίτισιους… Στις 270 σελίδες της αυτοβιογραφίας του είναι ο πραγματικός εαυτός του. Δεν υπαινίσσεται, δεν κρύβεται, τιμά το παρελθόν του και τους ανθρώπους που συνεργάστηκε, αλλά ως γνήσιος Σάρας προσεγγίζει τα πράγματα στη σωστή διάστασή τους…

Μία ολόκληρη ζωή επιτυχιών βγαλμένη από το αλέγκρο χαρακτήρα του, τον επαγγελματισμό του, τα λάθη του, τις υπερβολές του, τα κατορθώματά του, ακόμα και το απίστευτο χαβαλέ του, που είναι η δεύτερη φύση του…

Σε αυτό το βιβλίο, ο Σαρούνας δεν κρύβεται κι αυτό είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα, διότι δε διστάζει να τσαλακωθεί, ούτε φυσικά να «σιδερώσει» τη ζωή του. Τη περιγράφει ακριβώς με τον τρόπο που εξελίχθηκε. Από την αρχή, μέχρι και το τέλος.

Όταν ο αναγνώστης θα έχει τελειώσει την ανάγνωση αυτού του βιβλίου, θα έχει ολοκληρώσει και ένα ταξίδι στην αθλητική καριέρα (η οποία ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί) μιας από τις πιο εκπληκτικές και πλέον σημαντικές προσωπικότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ και σίγουρα θα διασκεδάσει, αναβιώνοντας τα γεγονότα, τα κατορθώματα, τις ανέκδοτες ιστορίες και τις επιτυχίες του Σαρούνας “Σάρας” Γιασικεβίτσιους. Ακριβώς την ίδια αίσθηση που ένιωσα κι εγώ έχοντας ταυτόχρονα την τιμή και τη χαρά να προλογίσω αυτό το βιβλίο, αλλά και τη δυνατότητα να απεικονίσω και να μοιραστώ τα συναισθήματα, που μου μετέδωσε αυτός ο τεράστιος χαρακτήρας.

Αναμφισβήτητα ο Σάρας υπήρξε ένας εξαιρετικός παίκτης και, σίγουρα, δικαίως συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που έχουν κάνει σπουδαίο αυτό το άθλημα.Το ξέρουμε! Αυτό το βιβλίο μας το υπενθυμίζει. Γνωρίζουμε, όμως, πως ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα που επέδειξε ο Σάρας στην καριέρα του, αποτέλεσαν καθοριστικό παράγοντα για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων, που έχουν αληθινό πάθος για το μπάσκετ;

Κατά κύριο λόγο, ο Σάρας αποτελεί “κληρονομιά”, όχι για κάποιον συγκεκριμένα, μα για όλους. Ο Σάρας είναι Λιθουανός γεννημένος στο Κάουνας, αλλά θα μπορούσε κανείς να πει, με την ίδια λογική, ότι είναι από τη Λιουμπλιάνα, τη Βαρκελώνη, το Τελ Αβίβ, την Αθήνα, την Κωνσταντινούπολη και μπορώ να προσθέσω και την Ιντιανάπολις, όπως επίσης και τις άλλες πόλεις, στις οποίες δεν έπαιξε ή δεν έζησε ποτέ. Ο Σάρας είναι πασίγνωστος, με την έννοια ότι θα πρέπει να τον θεωρήσουμε ως κληρονομιά του μπάσκετ, μια κληρονομιά όλων εκείνων που αγάπησαν αυτό το παιχνίδι. Είναι ο “δικός μας” Σάρας.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις MV Publications
Έτος Έκδοσης 2015
ISBN 978-960-555-011-0
Σελίδες 274
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 14 × 21 εκ.

Περιεχόμενα

 • Πρόλογος
 • Εισαγωγή
 • Η πρώτη σελίδα της ιστορίας: Το μπάσκετ κι εγώ
 • Η νέα Λιθουανία
 • Κουάριβιλ, μία νέα πόλη, ένα νέο σπίτι!
 • Το αμερικάνικο όνειρο: Το κολέγιο
 • Η πρώτη μου αφίσα
 • Παίκτης της Ευρωλίγκας
 • Επιτέλους, Μπλαουγκράνα
 • Πάνω στο πρώτο σκαλί του βάθρου
 • Η Ομάδα του Λαού
 • Back to back
 • NBA
 • Τα τρία εκατομμύρια
 • Η επιστροφή των πρωταθλητών
 • "Ένα ακόμα κοριτσάκι;"
 • My Way

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη