Ρυθμική γυμναστική

Προσφορά!

Ρυθμική γυμναστική

Σχοινάκι, στεφάνι, μπάλα, κορύνες, κορδέλα

Nadejda Jastrjembskaia, Yuri Titov

27,00 24,30

Άμεσα διαθέσιμο

Περίληψη

Ο σκοπός αυτού του βιβλίου είναι η εξοικείωση του αναγνώστη με το άθλημα της ΡΑΓ (Ρυθμική Αγωνιστική Γυμναστική). Στο βιβλίο αυτό αναλύονται εξειδικευμένες τεχνικές των ασκήσεων, σύγχρονες προσεγγίσεις για τη διαχείριση της προπόνησης και εξειδικευμένοι τύποι ασκήσεων για τους αγώνες. Προορίζεται για τις ενεργεία προπονήτριες και τις φοιτήτριες της ΡΑΓ, καθώς και για τους καθηγητές της φυσικής αγωγής που θέλουν να αναπτύξουν τις γνώσεις τους γι’ αυτό το άθλημα και να συμβάλλουν ουσιαστικά στη μάθηση των αθλητριών. Μπορεί ακόμη να βοηθήσει τους γονείς των αθλητριών να κατανοήσουν καλύτερα τη Ρυθμική Αγωνιστική Γυμναστική. Ακόμη, οι μεγαλύτερες σε ηλικία αθλήτριες θα βρουν μια αφθονία από ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες για την τεχνική και την προπόνηση στη ΡΑΓ. Το βιβλίο αυτό συνοψίζει θεωρίες, μεθοδολογίες, μεθόδους και κρυφές παραδόσεις των προπονητριών για την προπόνηση των αθλητριών υψηλού επιπέδου. Κάναμε μια προσεκτική ανασκόπηση της βιβλιογραφίας και των εμπειριών που είχαμε στη διάθεσή μας, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τη ΡΑΓ όσο και την επιστήμη της προπόνησης, για να εξάγουμε τις πιο σημαντικές πληροφορίες. Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες που παρέχουμε είναι σύγχρονες και χρήσιμες για την εφαρμογή τους από τις προπονήτριες.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις University Studio Press
Έτος Έκδοσης 2001
Επιμέλεια Ε. Γιαννιτσοπούλου, Β. Ζήση
Μετάφραση Ε. Γιαννιτσοπούλου, Β. Ζήση
ISBN 960-12-0973-5
Σελίδες 320
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 21 × 29 εκ.

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Ευχαριστίες
Πρόλογος για την ελληνική έκδοση
Μέρος Ι
ΤΕΧΝΙΚΗ
Κεφάλαιο 1. Η ανάπτυξη της τεχνικής
Κεφάλαιο 2. Οι κινήσεις του σώματος
Κεφάλαιο 3. Τεχνική χειρισμού οργάνων
Κεφάλαιο 4. Δεξιοτεχνία στην τεχνική
Μέρος ΙΙ
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
Κεφάλαιο 5. Ανάπτυξη της ευκαμψίας και του συντονισμού
Κεφάλαιο 6. Ανάπτυξη της ταχύτητας, της δύναμης και της αντοχής
Κεφάλαιο 7. Δομή των προπονητικών μονάδων
Κεφάλαιο 8. Δημιουργία ενός προπονητικού προγράμματος
Κεφάλαιο 9. Χορός
Μέρος ΙΙΙ
ΑΓΩΝΕΣ
Κεφάλαιο 10. Σύνθεση μιας ρουτίνας
Κεφάλαιο 11. Προετοιμασία για τους αγώνες
Παράρτημα
Βιβλιογραφία
Ευρετήριο
Συγγραφείς

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη
(Βιβλιοπωλείο Ηριδανός)