Ψυχολογία του αθλητισμού και της άσκησης, Τόμος Ι

Ψυχολογία του αθλητισμού και της άσκησης, Τόμος Ι

Anshel H. Mark

70,20

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: , Ετικέτα:
Product ID: 35732

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Το παρόν εγχειρίδιο αποτελεί τον πρώτο τόμο της δίτομης έκδοσης της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας με τίτλο «Ψυχολογία του αθλητισμού και της άσκησης». Το έργο αποτυπώνει τόσο την πρόσφατη ερευνητική όσο και την εφαρμοσμένη φύση της αθλητικής ψυχολογίας και της ψυχολογίας της άσκησης. Προσφέρει νέες κατευθύνσεις στη σκέψη και την έρευνα μέσα από την εξέταση και κατανόηση των φαινομένων που σχετίζονται με τον αγωνιστικό αθλητισμό και τις υψηλές επιδόσεις σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Στον τόμο Ι αναλύονται θέματα της αθλητικής ψυχολογίας όπως η ιστορία της, τα μεθοδολογικά ζητήματα προαγωγής της έρευνας, ζητήματα της προσωπικότητας των αθλητών που σχετίζονται με την απόδοση, ερωτήματα της ψυχολογίας της διά βίου ανάπτυξης, της γνωστικής, της κοινωνικής και της εκπαιδευτικής αθλητικής ψυχολογίας. Θίγονται επίσης κλινικά ζητήματα και ζητήματα συμβουλευτικής, αθλητικών τραυματισμών και αποκατάστασης, ψυχοβιολογικών προσεγγίσεων, επαγγελματικά ζητήματα που αφορούν στη δεοντολογία και τη διοίκηση κ.ά. Τα περιεχόμενα και η σύνθεση των κεφαλαίων του βιβλίου προάγουν τη μάθηση και οδηγούν την ψυχολογική εκπαίδευση σε νέα πεδία και θεματολογίες, βελτιώνουν τις ερευνητικές πρακτικές, ενώ παράλληλα ενσωματώνουν διαδραστικές ερωτήσεις και εργαστηριακές δραστηριότητες που διευκολύνουν την κριτική σκέψη και τις πρακτικές εφαρμογές στον αγωνιστικό αθλητισμό. • Ο Mark H. Anshel είναι ομότιμος καθηγητής του τμήματος υγείας και ανθρώπινης απόδοσης του Πανεπιστημίου του Tennessee. Ο Χαράλαμπος Τσορμπατζούδης είναι καθηγητής του τμήματος επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού του ΑΠΘ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις University Studio Press
Έτος Έκδοσης 2022
Επιμέλεια Χαράλαμπος Τσορμπατζούδης
ISBN 9789601225890
Σελίδες 792
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 21 × 29 εκ.

Περιεχόμενα

Τα περιεχόμενα βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη