Πώς νιώθεις με αυτό;

Πώς νιώθεις με αυτό;

Ο ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής Φίλιππος Κουνιάκης σταχυολογεί από την πλούσια διαδρομή του 18 ιστορίες ανθρώπων τους οποίους συνόδεψε στο θεραπευτικό τους ταξίδι. Δεκαοκτώ ιστορίες ψυχοθεραπείας διάσπαρτες στον χρόνο –με ποικιλία πρωταγωνιστών–, που έχουν κάτι να προσφέρουν και να εκπροσωπήσουν δεκάδες άλλες. Κι αυτό επειδή υπάρχουν βασικά μοτίβα στις ζωές μας που έχουν την τάση να επαναλαμβάνονται. Οπότε, η κάθε ιστορία αφορά τεράστιο αριθμό ανθρώπων, είτε το γνωρίζουν είτε όχι. Ίσως και εσένα. Οι πρωταγωνιστές των ιστοριών έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν για τη ζωή τους. Στάθηκαν με ειλικρίνεια και εντιμότητα ενώπιος ενωπίω με τον ίδιο τους τον εαυτό, αποδέχτηκαν πως υπάρχει κάποια δυσκολία, αναγνώρισαν τον εαυτό τους ως μέρος του προβλήματος (και της λύσης βέβαια), ντράπηκαν, αλλά ξεπέρασαν την ντροπή· φοβήθηκαν, αλλά πήραν τον φόβο τους παραμάσχαλα και τον έφεραν στη θεραπεία· αναζήτησαν την ελπίδα της επίλυσης. Από τη στιγμή που θα βρεις το θάρρος να καθίσεις στην καρέκλα του θεραπευόμενου, θα ακούσεις πολλές ερωτήσεις, θα θέσεις τις δικές σου, μα κυρίως θα αναζητήσεις τις απαντήσεις. Και σε κάθε συνεδρία θα έρχεσαι αντιμέτωπος με την ερώτηση-κλειδί: Πώς νιώθεις με αυτό; Μια ερώτηση που σε καλεί να αναγνωρίσεις τα συναισθήματά σου. Αυτά που πιθανότατα είναι καλά θαμμένα. Είναι η ερώτηση που σε τοποθετεί μπροστά στον αόρατο καθρέφτη της θεραπευτικής διαδικασίας για να δεις μέσα σου με ειλικρίνεια. Μια ερώτηση με άπειρες πιθανές απαντήσεις. Απλή και σύνθετη συνάμα. Για να αρχίσεις να μιλάς για όσα νιώθεις. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τώρα: «Πώς νιώθεις με αυτό;».

Φίλιππος Κουνιάκης

13,41

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: ,
Product ID: 44891

Περίληψη

Ο ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής Φίλιππος Κουνιάκης σταχυολογεί από την πλούσια διαδρομή του 18 ιστορίες ανθρώπων τους οποίους συνόδεψε στο θεραπευτικό τους ταξίδι. Δεκαοκτώ ιστορίες ψυχοθεραπείας διάσπαρτες στον χρόνο –με ποικιλία πρωταγωνιστών–, που έχουν κάτι να προσφέρουν και να εκπροσωπήσουν δεκάδες άλλες. Κι αυτό επειδή υπάρχουν βασικά μοτίβα στις ζωές μας που έχουν την τάση να επαναλαμβάνονται. Οπότε, η κάθε ιστορία αφορά τεράστιο αριθμό ανθρώπων, είτε το γνωρίζουν είτε όχι. Ίσως και εσένα.

Οι πρωταγωνιστές των ιστοριών έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν για τη ζωή τους. Στάθηκαν με ειλικρίνεια και εντιμότητα ενώπιος ενωπίω με τον ίδιο τους τον εαυτό, αποδέχτηκαν πως υπάρχει κάποια δυσκολία, αναγνώρισαν τον εαυτό τους ως μέρος του προβλήματος (και της λύσης βέβαια), ντράπηκαν, αλλά ξεπέρασαν την ντροπή· φοβήθηκαν, αλλά πήραν τον φόβο τους παραμάσχαλα και τον έφεραν στη θεραπεία· αναζήτησαν την ελπίδα της επίλυσης.

Από τη στιγμή που θα βρεις το θάρρος να καθίσεις στην καρέκλα του θεραπευόμενου, θα ακούσεις πολλές ερωτήσεις, θα θέσεις τις δικές σου, μα κυρίως θα αναζητήσεις τις απαντήσεις. Και σε κάθε συνεδρία θα έρχεσαι αντιμέτωπος με την ερώτηση-κλειδί: Πώς νιώθεις με αυτό; Μια ερώτηση που σε καλεί να αναγνωρίσεις τα συναισθήματά σου. Αυτά που πιθανότατα είναι καλά θαμμένα. Είναι η ερώτηση που σε τοποθετεί μπροστά στον αόρατο καθρέφτη της θεραπευτικής διαδικασίας για να δεις μέσα σου με ειλικρίνεια. Μια ερώτηση με άπειρες πιθανές απαντήσεις. Απλή και σύνθετη συνάμα. Για να αρχίσεις να μιλάς για όσα νιώθεις.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τώρα: «Πώς νιώθεις με αυτό;».

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Keybooks
Έτος Έκδοσης 2024
ISBN 978-618-5724-54-2
Σελίδες 208
Εξώφυλλο Μαλακό
Βάρος 500g
Διαστάσεις 14 × 21 εκ.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη