Ο θεραπευτικός εαυτός

Ο θεραπευτικός εαυτός

Deepak Chopra, Rudolph E. Tanz

17,91

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: , Ετικέτα:
Product ID: 27708

Περίληψη

Για περισσότερα από είκοσι πέντε χρόνια o Ντίπακ Τσόπρα και ο Ρούντολφ Τάντζι ερευνούν µε επαναστατικό τρόπο το πώς λειτουργεί το µυαλό και το σώµα µας. Ο Τσόπρα είναι ειδήµων στην ολιστική ιατρική· ο Τάντζι είναι πρωτοπόρος νευροεπιστήµονας, που ανακάλυψε τα γονίδια της νόσου του Αλτσχάιµερ.
Στον Θεραπευτικό εαυτό µάς εξηγούν πώς λειτουργεί το ανοσοποιητικό µας σύστηµα και πώς µπορούµε να το θωρακίσουµε για όλη µας τη ζωή. Η υγεία µας δέχεται συνεχείς απειλές: τοξίνες του περιβάλλοντος, επιδη­µίες, επιθετικά µικρόβια και ιοί, καθώς και το ίδιο το πέρασµα του χρόνου, η διαδικασία του γήρατος. Παρ’ όλ’ αυτά η καλή υγεία και η µακροζωία είναι σε µεγάλο βαθµό στο χέρι µας. Τα συµπτώµατα των ασθενειών δεν εµφανίζονται αµέσως, κι εµείς πρέπει όχι µόνο να µάθουµε να τα διαβάζουµε όσο πιο έγκαιρα γίνεται, αλλά κυρίως να παίρνουµε µέτρα, να εφαρµόζουµε στρατηγικές που θα κρατήσουν µακριά τις ασθένειες.
Γι’ αυτά όλα µάς µιλούν εδώ οι συγγραφείς των Super Brain: Απελευθερώνοντας την εκρηκτική δύναμη του νου (Εκδ. Πατάκη, 2015) και Super Genes: Ξεκλειδώνοντας την εκπληκτική δύναμη των γονιδίων μας (Εκδ. Πατάκη, 2019).

«Ο Θεραπευτικός εαυτός είναι ένα άλµα προς τα µπρος στη συγχώνευση της νευροεπιστήµης, της ιατρικής, της γενικής σοφίας και της επιστήµης της υγείας. Ο Ντίπακ Τσόπρα και ο Ρούντολφ Τάντζι µάς δείχνουν, µε ακλόνητα επιχειρήµατα, ότι η θεραπεία βρίσκεται µέσα µας κι ότι οι επιλογές που κάνουµε είναι κρίσιµες για την υγεία και τη µακροζωία».  ARIANNA HUFFINGTON

«Ίσως το πιο επαναστατικό επιστηµονικό εύρηµα της εποχής µας είναι η ανακάλυψη ότι οι περισσότερες παθήσεις, αν όχι όλες, ξεκινούν πολύ πριν από την εκδήλωση των συµπτωµάτων τους. Ο Θεραπευτικός εαυτός µάς υπενθυµίζει ότι πρέπει να φροντίζουµε το µυαλό και το σώµα µας όσο νωρίτερα και όσο καλύτερα µπορούµε».  MARIA SHRIVER, δηµοσιογράφος και ιδρύτρια του Women’s Alzheimer’s Movement

«To στρες επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστηµα. Στον Θεραπευτικό εαυτό οι Τσόπρα και Τάντζι µάς προτείνουν µια ολιστική αντίληψη, µια επιστηµονική προοπτική για να κατανοήσουµε αυτή την πολύπλοκη σχέση και να ενισχύσουµε την προστασία της υγείας µας».  ERIC J. TOPOL, Kαθηγητής Μοριακής Ιατρικής, Scripps Research Institute

«Οι περισσότερες παθήσεις αρχίζουν προτού εµφανιστούν τα συµπτώµατα. Ο Θεραπευτικός εαυτός είναι µια πηγή γνώσης για τους αναγνώστες που θέλουν να θωρακίσουν το σώµα τους, να επιβραδύνουν τη γήρανση και να υπερβούν τις συµβατικές µεθόδους της πρόληψης».  DEAN ORNISH, ιδρυτής και πρόεδρος του Ερευνητικού Ινστιτούτου Προληπτικής Ιατρικής, Καθηγητής Κλινικής Ιατρικής, University of California

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Πατάκης
Έτος Έκδοσης 2021
Μετάφραση Τριανταφύλλου Σώτη
ISBN 9789601689883
Σελίδες 496
Εξώφυλλο Μαλακό
Βάρος 630g
Διαστάσεις 14 × 21 εκ.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη