Ο αθλητισμός ως θεσμός

Ο αθλητισμός ως θεσμός

στορία, Ολυμπιακοί Αγώνες, παγκόσμια κύπελλα ποδοσφαίρου, οργάνωση του αθλητισμού, ο άνθρωπος ως βιολογικό και κοινωνικό ον, αθλητική επιστήμη

Γιώργος Κυπραίος, Θεόδωρος Αυγερινός

38,00

Αποστολή σε 2-7 ημέρες

Περίληψη

Ο αθλητισμός, ως ένας ευρύς κοινωνικός θεσμός, έχει διάφορες πτυχές, που απασχολούν στη σημερινή εποχή, πολλούς ανθρώπους. Έτσι, στο βιβλίο αυτό γίνεται
η προσπάθεια να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα, ώστε να μπορεί ο κάθε φίλαθλος, ο κάθε αναγνώστης, να λάβει μια σαφή εικόνα για το τι σημαίνει «αθλητισμός» και τι περιέχει.

Τα κείμενα αφορούν στην ιστορία του αθλητισμού, από την προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα. Ο αθλητισμός, ως ένας ευρύς κοινωνικός θεσμός, έχει διάφορες πτυχές, που απασχολούν στη σημερινή εποχή, πολλούς ανθρώπους. Έτσι, στο βιβλίο αυτό γίνεται η προσπάθεια να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα, ώστε να μπορεί ο κάθε φίλαθλος, ο κάθε αναγνώστης, να λάβει μια σαφή εικόνα για το τι σημαίνει «αθλητισμός» και τι περιέχει.

Τα κείμενα αφορούν στην ιστορία του αθλητισμού, από την προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα, τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου πέρα από τις διοργανώσεις και τα μετάλλια, παρουσιάζεται το θέμα των μορφών του doping, από τους παραδοσιακούς τρόπους ως τη γονιδιακή παρέμβαση, τα παγκόσμια πρωταθλήματα ποδοσφαίρου (Mundial), τη διεθνή και εσωτερική οργάνωση του αθλητισμού, σχετικά με τον σχολικό αθλητισμό, τον μαζικό αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό, την ερμηνεία του ανθρώπου, που ασχολείται με τον αθλητισμό, ως βιολογικό και κοινωνικό ον και τέλος την αθλητική επιστήμη, όπως αυτή εφαρμόζεται στα πανεπιστήμια.

Η αθλητική επιστήμη είναι πολύπλευρη και περιλαμβάνει πολλούς επιστημονικούς τομείς, γιατί αφενός μεν έχει να κάνει με τη διαπαιδαγώγηση των νέων ανθρώπων, αφετέρου δε με το ανθρώπινο σώμα, το οποίο υπόκειται σε συνεχείς αλλαγές στην πάροδο του χρόνου. Τέλος παρατίθενται διάφορα προγράμματα σπουδών της Φυσικής Αγωγής από ευρωπαϊκά, αμερικανικά και αυστραλιανά πανεπιστήμια, για να μπορεί να γίνει η σχετική σύγκριση.υς σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου πέρα από τις διοργανώσεις και τα μετάλλια, παρουσιάζεται το θέμα των μορφών του doping, από τους παραδοσιακούς τρόπους ως τη γονιδιακή παρέμβαση, τα παγκόσμια πρωταθλήματα ποδοσφαίρου (Mundial), τη διεθνή και εσωτερική οργάνωση του αθλητισμού, σχετικά με τον σχολικό αθλητισμό, τον μαζικό αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό, την ερμηνεία του ανθρώπου, που ασχολείται με τον αθλητισμό, ως βιολογικό και κοινωνικό ον και τέλος την αθλητική επιστήμη, όπως αυτή εφαρμόζεται στα πανεπιστήμια.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις University Studio Press
Έτος Έκδοσης 2013
ISBN 978-960-12-2140-3
Σελίδες 530
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη