Μισώ τους Άντρες

Μισώ τους Άντρες

Πολίν Αρμάνζ

9,99

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: , Ετικέτα:
Product ID: 25894

Περίληψη

ΜΙΣΩ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ, δηλώνει απερίφραστα η νεαρή Γαλλίδα μπλόγκερ και ακτιβίστρια Pauline Harmange (Πολίν Αρμάνζ) στο φεμινιστικό μανιφέστο της, υπογράφοντας μια ωδή στη μισανδρία και στην έκφρασή της ως μέσο για τη γυναικεία χειραφέτηση.

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν υπάρχουν σοβαροί λόγοι για να μισεί κανείς τους άντρες;

Η βία, ο εγωισμός, η οκνηρία και η δειλία αποτελούν γνήσια τέκνα της πατριαρχίας, σύμφωνα με την Pauline Harmange, η οποία διεκδικεί το δικαίωμα στο καθολικό μίσος προς τους άντρες και τη δημιουργία εξαιρέσεων για εκείνους που τις αξίζουν.

Και φυσικά, διεκδικεί και το δικαίωμα γραπτής έκφρασής του. Το βιβλίο τυπώθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2020 και το γαλλικό Υπουργείο Ισότητας προσπάθησε να απαγορεύσει την κυκλοφορία του. Μέσα σε δύο εβδομάδες εξαντλήθηκαν τρεις ανατυπώσεις, ενώ ήδη έχει μεταφραστεί σε 12 γλώσσες.

Το βιβλίο της Πολίν Αρμάνζ Μισώ τους άντρες ερευνά αν οι γυναίκες έχουν καλό λόγο να μισούν τους άντρες κι αν «ο θυμός» τους είναι στην πραγματικότητα ένα χαρούμενο και πρόσφορο μονοπάτι για τη χειραφέτησή τους, εφόσον τους επιτραπεί να τον εκφράσουν. Ο εκδοτικός οίκος Monstroph, ο οποίος εξέδωσε το εν λόγω έργο, το αποκάλεσε «φεμινιστικό και εικονοκλαστικό βιβλίο, το οποίο υπερασπίζεται τη μισανδρία ως μέσο ώστε να δημιουργηθεί χώρος για την αλληλεγγύη μεταξύ των γυναικών.

Με τη διεθνή αλλά και την εγχώρια συγκυρία του κινήματος #MeToo, που στη χώρα μας παίρνει πια μορφή χιονοστιβάδας, η ανάγκη απελευθέρωσης από τα δεσμά της πατριαρχίας και το καθεστώς αυτοφίμωσης δείχνει πιο επιτακτική από ποτέ.

Μπορεί η μισανδρία να αποτελέσει λύση;

Η 25χρονη Πολίν Αρμάνζ, μαχητική φεμινίστρια, ακτιβίστρια και μπλόγκερ, ζει στη Λιλ της βόρειας Γαλλίας με τον σύζυγό της και τον γάτο της. Το Μισώ τους Άντρες είναι το πρώτο της βιβλίο.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Οξύ
Έτος Έκδοσης 2021
Μετάφραση Βασιλική Κοκκίνου
ISBN 9789604367542
Σελίδες 96
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 13 × 20 εκ.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη