Μια Ομάδα Στον Κόσμο Αγαπώ

Μια Ομάδα Στον Κόσμο Αγαπώ

Γεράσιμος Γασπαρινάτος

13,50

Άμεσα διαθέσιμο

Περίληψη

Η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως τον Απρίλιο 2024 συμπληρώνει 100 χρόνια ένδοξης ιστορίας. Με αυτή την αφορμή αναμένεται μια σειρά επετειακών εκδόσεων, με ποικιλόμορφη θεματολογία, περιεχόμενο και στυλ, που όλες όμως αποσκοπούν στο να αποτυπώσουν την ιστορία, το μεγαλείο και τη διαφορετικότητα του μεγάλου αυτού συλλόγου.

Μιας κι έκανα λόγο για διαφορετικότητα, το βιβλίο αυτό, μια εικονογραφημένη ιστορία της Α.Ε.Κ. σε ρίμα και 15σύλλαβο στίχο, πρέπει να είναι μάλλον το πιο διαφορετικό απ’ όλα όσα εκδόθηκαν ή θα εκδοθούν. Η σκέψη για τη συγγραφή του γεννήθηκε στο μυαλό μου πριν από 10 περίπου χρόνια, στη δύσκολη εποχή του υποβιβασμού και της επανεκκίνησης. Τότε που τα τρία παιδιά μου, τα οποία βρίσκονταν στην τρυφερή ηλικία που σχηματίζεται η οπαδική συνείδηση αλλά και γίνονται δέκτες ερεθισμάτων και πειραγμάτων από συμμαθητές τους, άρχισαν να μου θέτουν άβολες ερωτήσεις. Στη ζόρικη αυτή εποχή για έναν ΑΕΚτζή πατέρα δημιουργήθηκε μέσα μου μία αίσθηση χρέους και καθήκοντος να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου ώστε να μην «χαθούν» τα παιδιά μου, να «προσηλυτίσω» κι όσα άλλα μπορούσα, να μην σταματήσει η Α.Ε.Κ. να γεννάει νέους φιλάθλους, να μη συρρικνωθεί η οπαδική βάση που έχει σε ολόκληρη τη χώρα μας. Η σκέψη λοιπόν για ένα τέτοιο βιβλίο υπήρχε, και μάλιστα σιγά σιγά με τα χρόνια το είχα σχεδόν ολοκληρώσει. Αλλά μου έλειπε ακόμη κάτι, αυτό που είναι απαραίτητο στις ιστορίες, ιδίως σε αυτές που απευθύνονται (και) σε παιδιά: το happy end.

Να όμως που φέτος, ο εκατοστός χρόνος της ιστορίας της Α.Ε.Κ. αποδεικνύεται μαγικός, με σωρεία χαρμόσυνων γεγονότων, την επιστροφή στην ιστορική μας έδρα και στο υπέροχο νέο μας γήπεδο, τη δημουργία μιας ερωτεύσιμης ομάδας που απέδωσε ελκυστικό ποδόσφαιρο και βέβαια την πανάξια κατάκτηση του νταμπλ, με τρόπο απολύτως μυθιστορηματικό. Και βρήκα λοιπόν επιτέλους και το happy end που έψαχνα, που μάλιστα ήταν καλύτερο κι από το να το είχα γράψει ο ίδιος!

Έβαλα λοιπόν μπροστά να αξιοποιήσω το θετικό momentum και να τελειώσω το κείμενο, πίεσα φορτικά και τον αγαπημένο φίλο Στρατή Μενίδη να αναλάβει τη γραφιστική επένδυση, αξιοποιώντας τόσο τις μεγάλες ικανότητές του ως γραφίστα όσο και την αγιάτρευτη αγάπη του για την Α.Ε.Κ. και κάπως έτσι γεννήθηκε αυτό το βιβλίο, με τίτλο ένα από τα πιο αγαπημένα συνθήματα της εξέδρας μας.

Όπως καταλαβαίνει κανείς από την πρώτη ματιά, το «Μια Ομάδα Στον Κόσμο Αγαπώ» είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται πρώτα πρώτα στα παιδιά όλων των ηλικιών. Η εικονογράφηση και η γραφιστική επένδυση του Στρατή πιστεύω βοηθάει να εξισορροπηθεί η κάπως πιο απαιτητική γλώσσα που έχω χρησιμοποιήσει στο κείμενο. Είναι πάγια αρχή μου και σε άλλα παιδικά έργα που έχω γράψει, να μην απλουστεύω τη γλώσσα, να μην αφαιρώ λέξεις και εκφράσεις που πιθανόν τα παιδιά να μην γνωρίζουν, αλλά αντιθέτως να χρησιμοποιώ το κείμενο για να τα παροτρύνω να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους. Αν αυτό συμβεί θα έχει επιτευχθεί ο δεύτερος, παρεπόμενος στόχος αυτού του βιβλίου.

Ο πρώτος στόχος είναι φυσικά να μάθουν τα παιδιά μέσα από τις σελίδες του την ιστορία της ομάδας και, κυρίως, να αντιληφθούν τι εννοούμε εμείς οι μεγαλύτεροι όταν λέμε ότι «είναι διαφορετικό να είσαι Α.Ε.Κ.».

Το βιβλίο όμως αυτό απευθύνεται και στους ενήλικες. Όχι απλά για να αποτελέσει εργαλείο διαπαιδαγώγησης και «κατήχησης» των παιδιών κι εγγονών τους, αλλά και αυτοτελώς. Φιλοδοξεί να διαβάζεται ευχάριστα από ανθρώπους κάθε ηλικίας, που θα ξαναζήσουν μέσα από τις σελίδες του μεγάλους σταθμούς της ιστορίας της ομάδας, που είναι συνυφασμένοι και με σημαντικές αναμνήσεις για τους ίδιους.

Επιπλέον Πληροφορίες

Έτος Έκδοσης 2024
ISBN 9786188676800
Σελίδες 122
Εξώφυλλο Μαλακό

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη