Μέθοδος Μόντσι 2.0

Μέθοδος Μόντσι 2.0

Η συνταγή του ποδοσφαιρικού Μίδα

Ντανιέλ Πινίγια

13,41

Άμεσα διαθέσιμο

Περίληψη

Ο Ραμόν Ροντρίγκεθ Βερντέχο (Σαν Φερνάντο, 20 Σεπτεμβρίου 1968), ευρέως γνωστός ως Μόντσι, έγινε σημείο αναφοράς διεθνούς βεληνεκούς. Είναι ένας από τους ελάχιστους θρύλους της σημερινής εποχής του ποδοσφαίρου, που δεν κατάφερε να γίνει τραγούδι στα χείλη των φιλάθλων, ως ποδοσφαιριστής, αλλά φορώντας το σακάκι και το τζιν παντελόνι του.

Είναι ένας αυτοδίδακτος τεχνικός διευθυντής ποδοσφαίρου, ο οποίος τοποθετήθηκε στο πόστο αυτό, ως λύση ανάγκης σε μια στιγμή που τα ταμεία της Σεβίλλης ήταν άδεια και η ομάδα αδυνατούσε να εκπληρώσεις τις οικονομικές υποχρεώσεις της. Ο Μόντσι κατάφερε το αδιανόητο με μία ομάδα που ποτέ δεν είχε τέτοιες επιτυχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αυτό το βιβλίο που ακροβατεί ανάμεσα σε ένα ακαδημαϊκό εγχειρίδιο για ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο και μία σύνοψη ανέκδοτων ιστοριών για τις μεταγραφές και τον θυελλώδη κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, θέλει να αποκαλύψει τα μέσα και τα έξω μιας δουλειάς που κινεί εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο και που είναι ικανή – ανάλογα αν γίνεται με σύνεση ή όχι – να απογειώσει ή να θάψει το πάθος των οπαδών.

Θα έλεγε κανείς ότι είναι κάτι περισσότερο από ένα ποδοσφαιρικό βιβλίο. Ο Μόντσι δεν διδάσκει προπονητική, δεν είναι αυτή η δουλειά του. Διδάσκει όμως, μεθοδολογία των επιχειρήσεων, αυτοβελτίωση και συστηματοποίηση ενός μοντέλου, που έδειχνε εξ αρχής ότι θα ήταν επιτυχημένο (μιας και ήταν μοναδικό), αλλά δε θα πετύχαινε, αν ανάμεσα στα excel, τα software και όλα αυτά τα προγράμματα αξιολόγησης ταλέντων και παικτών, δεν παρενέβαινε διαρκώς ο ανθρώπινος παράγοντας, ο Μόντσι!

ΠΡΟΛΟΓΙΖΕΙ Ο ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ

 

«Ο Μόντσι είναι ο βασιλιάς των μεταγραφών» –  La Gazzetta dello Sport

«Ο μάγος των μεταγραφών» –  The Guardian

«Ο βασιλιάς Μίδας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου» – International Business Times

«Χωρίς αμφιβολία, ο αρχιτέκτονας της Μεγάλης Σεβίλλης» –  Marca

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις MV Publications
Έτος Έκδοσης 2021
Μετάφραση Βασίλης Τεμπέλης
ISBN 978-960-555-016-5
Σελίδες 250
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη