Ματωμένα Γκολ

Ματωμένα Γκολ

Το ποδόσφαιρο στο μέτωπο, ως όπλο ιδεολογικής προπαγάνδας αυταρχικών -και μη- καθεστώτων

Luciano Wernicke

16,20

Άμεσα διαθέσιμο

Περίληψη

Μέσα στον 20ό αιώνα, το ποδόσφαιρο εκτίναξε τη δημοφιλία του. Πολύ γρήγορα, κοινωνικοί και πολιτικοί ηγέτες αντιλήφθηκαν την ισχύ που μπορούν να αντλήσουν, από το ακαταμάχητο αυτό παιχνίδι. Αδίστακτοι δικτάτορες, επιφανείς πολιτικοί δημοκρατικών καθεστώτων, βαρόνοι ναρκωτικών, ζάμπλουτοι επιχειρηματίες, μετέτρεψαν τον “βασιλιά των σπορ” σε όπλο προπαγάνδας.

Μπενίτο Μουσολίνι, Αδόλφος Χίτλερ, Εβίτα και Χουάν Περόν, Φρανθίσκο Φράνκο, Αουγκούστο Πινοσέτ, Μπιλ Κλίντον, Στάλιν, Ρίτσαρντ Νίξον, Πάμπλο Εσκομπάρ, είναι μόνο κάποιοι από τους πρωταγωνιστές του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας. Άνθρωποι οι οποίοι, κάτω από διαφορετικές συνθήκες και αντιλήψεις ο καθένας, εκμεταλλεύτηκαν τον μαγνητισμό που ασκεί το ποδόσφαιρο στα πλήθη, για να αυξήσουν τη δημοτικότητά τους, να χειραγωγήσουν τα πλήθη, να τονώσουν το πατριωτικό αίσθημα, να “καμουφλάρουν” μεγάλα ή μικρά σκάνδαλα κι ατασθαλίες.

Ο Λουσιάνο Βερνίκε υπογράφει ένα βιβλίο που “τρέχει” σε ποδοσφαιρικούς ρυθμούς, με πολλές φάσεις, γκολ κι αποκαλύψεις, για την πολιτική ποδηγέτηση του δημοφιλέστερου αθλήματος στον πλανήτη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Belle Époque
Έτος Έκδοσης 2023
Επιμέλεια Κοκοβιάδης Γιάννης
Μετάφραση Παναγιωτάς Γιώτης
ISBN 9786185745080
Σελίδες 262
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 24 × 17 εκ.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη