Μάθετε για την αθλητιατρική

Μάθετε για την αθλητιατρική

Οικογενειακός Ιατρός

G. McLatchie

5,40

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: , , Ετικέτα:
Product ID: 10626

Περίληψη

Αυτό το βιβλίο χωρίζεται σε δύο τμήματα:

Το πρώτο τμήμα προσπαθεί να εξηγήσει τι συμβαίνει στο σώμα στη διάρκεια της άθλησης, πώς τα διάφορα συστήματα ανταποκρίνονται στην άσκηση και γιατί αυτές οι αλλαγές είναι ωφέλιμες. Το κεφάλαιο της άθλησης εξηγεί τι είναι αυτό και πώς να επιλέξουμε το καταλληλότερο πρόγραμμα για τις ανάγκες μας. Η άθληση είναι ένα μόνο μέρος της υγιεινής ζωής, αλλά και τα υπόλοιπα στοιχεία -διατροφή, ανάπαυση, ειδικά διαιτητικά συμπληρώματα και χρήση φαρμάκων- συζητούνται επίσης σε αυτό το κεφάλαιο.
Το δεύτερο τμήμα ασχολείται με κοινά αθλήματα και προβλήματα και τραυματισμούς που σχετίζονται με την άσκηση καθώς και πώς να αποφύγουμε να γίνουμε θύματα. Αναλύονται συγκεκριμένοι τραυματισμοί που συμβαίνουν συχνά σε πολλά αθλήματα και προτείνεται η καταλληλότερη θεραπεία.

Θα έπρεπε όλοι να αθλούνται και, παρά το γεγονός ότι κάποιος που ξεκινάει για πρώτη φορά να κάνει αεροβική είναι σε διαμετρικά αντίθετη άκρη σε σχέση με έναν μαραθωνοδρόμο, τα προβλήματα και οι ανησυχίες τους είναι πιθανό να μοιάζουν σε κάποια σημεία. Ελπίζουμε αυτό το βιβλιαράκι να σας φανεί ένας χρήσιμος οδηγός είτε είστε ένας ανασφαλής ερασιτέχνης, κάποιος που ασκείται τακτικά τα Σαββατοκύριακα, είτε κάποιος για τον οποίο τα σπορ είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια υγιεινή απασχόληση.

Επιπλέον Πληροφορίες

Έτος Έκδοσης 2008
Επιμέλεια Αργύρης Μήτσου, Κωνσταντίνος Βλάσης
Μετάφραση Βασιλική Μαρκαντώνη
ISBN 9789603995203
Σελίδες 156
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 12 × 19 εκ.

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
Σώμα και άθληση
Όλα σχετικά με την άθληση
Όταν χρειάζεται περισσότερη φροντίδα
Δίαιτα σε αθλήματα και άσκηση
Θέματα φαρμάκων και τρόπου ζωής
Τραυματισμοί από αθλήματα
Διάφοροι τύποι τραυματισμών
Σοβαροί τραυματισμοί και επείγοντα
Χρήσιμες διευθύνσεις
Ευρετήριο
Οι σελίδες σας

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη