Λειτουργικά τρόφιμα

Λειτουργικά τρόφιμα

Αντώνιος Κουτελιδάκης

26,80

Με τον όρο «λειτουργικά» εννοούμε τα τρόφιμα, επεξεργασμένα ή μη, τα οποία αποδεικνύεται, βάσει επιστημονικών μελετών, ότι λόγω των βιοδραστικών τους συστατικών συντελούν στην επίτευξη συγκεκριμένων λειτουργικών στόχων εντός του οργανισμού, συμβάλλοντας στην προαγωγή της υγείας.

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: , Ετικέτα:
Product ID: 3511

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

ΣΥΝ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Δρ Χαράλαμπος Προεστός
Επίκουρος Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Τμήμα Χημείας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Δρ Χρυσαυγή Γαρδέλη
Διδάκτωρ Χημείας Τροφίμων, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Δρ Θεοδώρα-Ειρήνη Σιαλβέρα
Διδάκτωρ Διατροφής Ανθρώπου, Διαιτολόγος, Ερευνήτρια, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Δρ Νικόλαος Ανδρίτσος
Διδάκτωρ Μικροβιολογίας και Υγιεινής Τροφίμων Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ερευνητής
Δρ Αφροδίτη Χατζηφράγκου
Διδάκτωρ Βιοτεχνολογίας Τροφίμων Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Ερευνήτρια, Πανεπιστήμιο Reading Ηνωμένου Βασιλείου
Βασίλης Κρέστος, MSc
Γεωπόνος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων, MSc Διασφάλισης Ποιότητας, Στέλεχος Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ)
Δρ Δήμητρα Ξενάκη
Διδάκτωρ Δομικής και Μοριακής Χημείας Τροφίμων Πανεπιστημίου Nancy I, Γαλλία
Δρ Κωνσταντίνα Αργύρη
Διδάκτωρ Χημείας Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Χημικός, Επιστημονικός Συνεργάτης Μονάδας Διατροφής του Ανθρώπου, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Δρ Όλγα Μαλισόβα
Διδάκτωρ Διατροφής Ανθρώπου, Ερευνήτρια, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Αδελαΐς Αθανασάτου, MSc
Υποψήφια Διδάκτωρ Διατροφής Ανθρώπου, Ερευνήτρια, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Δρ Αντώνιος Ε. Κουτελιδάκης
Λέκτορας Διατροφής Ανθρώπου (ΠΔ 407/80), Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

 
Με τον όρο «λειτουργικά» εννοούμε τα τρόφιμα, επεξεργασμένα ή μη, τα οποία αποδεικνύεται, βάσει επιστημονικών μελετών, ότι λόγω των βιοδραστικών τους συστατικών συντελούν στην επίτευξη συγκεκριμένων λειτουργικών στόχων εντός του οργανισμού, συμβάλλοντας στην προαγωγή της υγείας. Μερικά από τα ερωτήματα που επιχειρείται να απαντηθούν μέσω του παρόντος συγγράμματος είναι: «Ποιες οι σημαντικότερες κατηγορίες λειτουργικών τροφίμων; Ποιες οι προοπτικές διάδοσής τους στη σύγχρονη εποχή; Ποιος είναι τελικά ο ρόλος τους στην πρόληψη ασθενειών και την προαγωγή της υγείας; Ελλοχεύει πιθανούς κινδύνους η μη ορθή χρήση τους;» Με στόχο την απάντηση των ερωτημάτων αυτών παρουσιάζονται τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα στον τομέα των λειτουργικών τροφίμων με βάση τρεις άξονες:

  1. Θρεπτική Αξία Τροφίμων: συσχέτιση διατροφής και υγείας, όπου γίνεται εισαγωγή στη σημασία των θρεπτικών συστατικών της διατροφής, με έμφαση στη συσχέτιση των διατροφικών προτύπων με την πρόληψη των χρόνιων ασθενειών.
  2. Λειτουργικά Τρόφιμα, βιολειτουργικά συστατικά και προαγωγή της υγείας, όπου αναλύονται οι κατηγορίες και οι σημαντικότερες περιπτώσεις λειτουργικών τροφίμων, το νομοθετικό πλαίσιο που τα διέπει και οι ενδεχόμενες ευεργετικές επιδράσεις των κυριότερων βιοδραστικών συστατικών τους (αντιοξειδωτικές ουσίες, προβιοτικά, φυτικές ίνες, λιπαρά οξέα, φυτοστερόλες, πεπτίδια κ.ά.).
  3. Λειτουργικά Τρόφιμα: τάσεις και προοπτικές στη σύγχρονη πραγματικότητα, όπου επιχειρείται η τοποθέτηση του ρόλου των λειτουργικών τροφίμων στη σύγχρονη εποχή, στον έλεγχο του βάρους, στον αθλητισμό και στη βιομηχανία τροφίμων, ενώ συζητούνται με παραδείγματα οι έννοιες των υπερτροφίμων, των νεοφανών τροφίμων, των γενετικώς τροποποιημένων τροφίμων και των τροφοφαρμάκων.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Ζήτη
Έτος Έκδοσης 2015
ISBN 978-960-456-425-5
Σελίδες 400
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη