Κοινωνιολογία του αθλητισμού

Κοινωνιολογία του αθλητισμού

Θεόδωρος Αυγερινός

37,80

Άμεσα διαθέσιμο

Περίληψη

Tο βιβλίο αναφέρεται στην αθέατη πλευρά των αθλητικών γεγονότων και ερμηνεύει τα βαθύτερα κοινωνικά αίτια του θεσμού των σπορ, ο οποίος έχει πάρει παγκόσμιο χαρακτήρα. Oι Oλυμπιακοί Aγώνες και το Παγκόσμιο Kύπελλο Ποδοσφαίρου προκαλούν το ενδιαφέρον δισεκατομμυρίων ανθρώπων, ώστε οι διεθνείς αθλητικοί οργανισμοί (Δ.O.E., F.I.F.A., U.E.F.A. κλπ.) απέκτησαν υπερεξουσίες, που όλοι σέβονται. Tα θέματα που αναπτύσσονται είναι, οι κοινωνικές αιτίες του Mαζικού Aθλητισμού και του πρωταθλητισμού, της οργάνωσης του αθλητισμού σ’ όλα τα επίπεδα, της μάστιγας του Doping, της εμπορευματοποίησης και της οικονομικής διάστασης του αθλητισμού. Tέλος, ερευνά διεξοδικά το θέμα της βίας των γηπέδων και παρέχει συγκεκριμένες και ουσιαστικές προτάσεις για την αντιμετώπισή του.

Αυτό το πλέγμα των πολύπλοκων αθλητικών ρόλων, που λαμβάνουν χώρα στο θεσμό του αθλητισμού και το οποίο έχει τις ιδιαιτερότητες του, ανάλογα με την εξέλιξη και το κοινωνικό – πολιτικό σύστημα της εκάστοτε κοινωνίας, έρχεται να αναλύσει και να φωτίσει η Αθλητική Κοινωνιολογία, ώστε από τη μια μεριά να γίνουν κατανοητά πολλά πράγματα, που έχουν βαθύτερες αιτίες και από την άλλη πλευρά να συμβάλει εποικοδομητικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού, ο οποίος γίνεται όλο και πιο αναγκαίος για το κοινωνικό σύνολο, προσπαθώντας ταυτόχρονα να στιγματίσει και να ξεπεράσει τα αρνητικά του σημεία.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις University Studio Press
Έτος Έκδοσης 2007
ISBN 978-960-12-1610-2
Σελίδες 628
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ
Μέρος 1
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ)
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΩΜΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΤΟ DOPING ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
Μέρος 2
Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Μέρος 3
ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
ΒΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΒΙΑ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη