Κλινική Εργοφυσιολογία

Κλινική Εργοφυσιολογία

Jonathan K. Ehrman, Paul M. Gordon, Paul S. Visich, Steven J. Keteyian

69,30

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: ,
Product ID: 40911

Περίληψη

Η «Κλινική Εργοφυσιολογία» εξετάζει ενδελεχώς τις επιδράσεις της άσκησης στη χρόνια ασθένεια. Το έργο βασίζεται στην τέταρτη έκδοση του πρωτοτύπου, και περιλαμβάνει όλα τα νεότερα στη γνώση και την εφαρμογή της κλινικής εργοφυσιολογίας. Παρόλο που τα καθημερινά καθήκοντα πολλών κλινικών εργοφυσιολόγων αφορούν κυρίως ασθενείς με καρδιαγγειακές παθήσεις, αναγνωρίζεται ότι το επάγγελμα της κλινικής εργοφυσιολογίας επεκτείνεται και σε άλλους πληθυσμούς ασθενών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με καρκίνο, μυοσκελετικές διαταραχές και μεταβολικές ασθένειες όπως η χρόνια νεφρική νόσος και ο διαβήτης. Το πρώτο μέρος περιέχει μια εξαιρετική ανασκόπηση του ιστορικού της κλινικής εργοφυσιολογίας, των γενικών ιδιοτήτων των φαρμάκων και της φαρμακοθεραπείας και μια περιγραφή των βασικών στοιχείων της φυσικής εξέτασης. Τα υπόλοιπα επτά μέρη καλύπτουν τις 24 διαφορετικές ασθένειες και τους τέσσερις ειδικούς πληθυσμούς οργανωμένα ως εξής: ενδοκρινολογία και μεταβολικές διαταραχές, καρδιαγγειακά νοσήματα, νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος, ανοσοποιητικό σύστημα, διαταραχές των οστών και των αρθρώσεων, νευρομυϊκές διαταραχές και ειδικοί πληθυσμοί. Για κάθε ασθένεια υπάρχει μια σύντομη ανασκόπηση στις ιατρικές και κλινικές εκτιμήσεις, συμπεριλαμβανομένων των σημείων και συμπτωμάτων, της διάγνωσης, των δοκιμασιών άσκησης και της τεκμηριωμένης θεραπείας. Κάθε κεφάλαιο ολοκληρώνεται με οδηγίες για την εκτέλεση της άσκησης αναφορικά με τη διαταραχή που συζητείται, με ιδιαίτερη έμφαση σε τυχόν θέματα που σχετίζονται με τη νόσο και ενδέχεται να διαφοροποιήσουν την άσκηση. Επίσης εμπεριέχονται διάφορα πλαίσια πρακτικής εφαρμογής και μια συνοδευτική μελέτη περίπτωσης που μπορεί να προσπελαστεί μέσω διαδικτυακού πόρου.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις University Studio Press
Έτος Έκδοσης 2023
Επιμέλεια Ελένη Δούδα, Ηλίας Σμήλιος, Απόστολος Σπάσης, Σάββας Τοκμακίδης
ISBN 978-960-12-2599-9
Σελίδες 816
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 21 × 29 εκ.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη