Κλινική Διαιτολογία και Διατροφή με Στοιχεία Παθολογίας 2η έκδοση

Κλινική Διαιτολογία και Διατροφή με Στοιχεία Παθολογίας 2η έκδοση

Αντώνης Ζαμπέλας

125,00

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: , ,
Product ID: 35763

Περίληψη

Aυτό το βιβλίο είναι η 2η έκδοση του συγγράμματος της Κλινικής Διαιτολογίας και Διατροφής που εκδόθηκε το 2011 και μπορεί και αυτό να είναι ένα πολύ καλό βοήθημα για φοιτητές Τμημάτων Διαιτολογίας και Διατροφής, για φοιτητές Ιατρικών Σχολών και φοιτητές Νοσηλευτικής. Είναι επίσης πολύ χρήσιμο και στους επαγγελματίες Υγείας καθ’ όσον προσπαθεί να συνδυάσει ένα ισχυρό θεωρητικό υπόβαθρο με την κλινική πράξη. Ο κύριος σκοπός κάθε κεφαλαίου είναι να συνδυάσει βασικές βιολογικές επιστήμες, όπως βιολογία, βιοχημεία, φυσιολογία, φαρμακολογία και γενετική για τον σκοπό της διαιτολογικής πράξης.
Στα πρώτα κεφάλαια ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι αρχές διαιτολογικής φροντίδας και η διατροφική αξιολόγηση γιατί πάνω σε αυτές τις ενότητες βασίζεται μια επιτυχής λειτουργία ενός Τμήματος Διατροφής σε μία Νοσοκομειακή Μονάδα.
Στη 2η έκδοση έχουν αναπτυχθεί περαιτέρω πτυχές της τεχνητής σίτισης (εντερική και παρεντερική) δεδομένου ότι ο κλινικός διαιτολόγος καλείται πολλές φορές να ενταχθεί σε ομάδες τεχνητής σίτισης στο νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται. Αυξημένο ενδιαφέρον εξακολουθούν να έχουν οι αλληλεπιδράσεις θρεπτικών συστατικών και φαρμάκων, πολύ περισσότερο όταν στον ασθενή χορηγούνται συνδυασμοί φαρμάκων, αλλά και οι αλληλεπιδράσεις θρεπτικών συστατικών και γονιδίων. Για αυτές τις ενδιαφέρουσες ενότητες, υπάρχουν ξεχωριστά κεφάλαια.
Κάθε κλινικό κεφάλαιο χωρίζεται σε 2 μέρη: το ιατρικό όπου αναπτύσσονται η παθοφυσιολογία της νόσου και η φαρμακευτική της αντιμετώπιση, και το διαιτολογικό μέρος, όπου σε αυτό αναπτύσσονται οι αρχές της διαιτολογικής αντιμετώπισης. Σε όλα αυτά τα κεφάλαια καταδεικνύεται η συνεργασία ιατρού και διαιτολόγου για το γενικότερο όφελος του ασθενούς.
Τέλος, επειδή οποιαδήποτε επιστήμη πρέπει να βασίζεται σε αποδείξεις που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι καλά σχεδιασμένες κλινικές μελέτες, ο διαιτολόγος, για να διερευνήσει μία επιστημονική υπόθεση, πρέπει να είναι σε θέση να οργανώνει μία μελέτη, αλλά και να αξιολογεί την ποιότητα των ερευνητικών εργασιών που δημοσιεύονται σε ερευνητικά περιοδικά. Το αντίστοιχο κεφάλαιο δίνει τις αρχές της μεθοδολογίας της έρευνας για περισσότερο εν τω βάθει μελέτη. Σε αυτή τη 2η έκδοση, εκτός από το γεγονός ότι η βιβλιογραφία είναι πιο πρόσφατη και επομένως έχουν επικαιροποιηθεί συγκεκριμένες διαιτολογικές κατευθυντήριες οδηγίες, σε πολλά κεφάλαια έχει αυξηθεί σε κείμενο, τόσο το ιατρικό όσο και το διαιτολογικό μέρος.  Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο αναγνώστης έχει πλέον πληρέστερη γνώση τόσο για την παθοφυσιολογία όσο και για την διαιτολογική αντιμετώπιση κάθε νοσογόνου κατάστασης. Επίσης έχουν προστεθεί και νέα κεφάλαια. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το εκτενές κεφάλαιο που αφορά στα ελληνικά βότανα και καρυκεύματα δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που συνδυάζεται η χημεία, οι ενδεχόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες και οι επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό στηριζόμενες αποκλειστικά σε αποτελέσματα κλινικών μελετών.

Επιπλέον Πληροφορίες

Έτος Έκδοσης 2022
ISBN 9789925351077
Σελίδες 1152
Εξώφυλλο Μαλακό

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη