Ιατρική της σωματικής άσκησης

Ιατρική της σωματικής άσκησης

Αθλητιατρική παθολογία Ι

Σαράντης Χατζηκωνσταντίνου

33,00

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: , , Ετικέτα:
Product ID: 9590

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Η παρούσα έκδοση εστιάζει το κύριο γνωστικό της ενδιαφέρον στην περιγραφή και ανάλυση Θεμάτων Ιατρικής της άσκησης ταξινομημένων κατά συστήματα οργάνων. Από πλευράς δε Αθλητιατρικής περιορίζεται μόνο σε Θέματα Γενικής Αθλητιατρικής Παθολογίας. II έκδοση αυτή περιλαμβάνει δύο μέρη (τόμους), ισότιμα από πλευράς αναγνωστικού ενδιαφέροντος:

Στο πρώτο μέρος περιγράφονται και αναλύονται τα ιδιαίτερα προβλήματα που αφορούν το ανοσολογικό, το αναπνευστικό σύστημα, το αίμα, το πεπτικό και το ουροποιητικό σύστημα.

Στο δεύτερο μέρος θα περιγραφούν και θα αναλυθούν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αφορούν το κυκλοφορικό, το νευρικό, το ενδοκρινικό σύστημα, το δέρμα, το περιβάλλον και τη διατροφή των ασκούμενων ή αθλούμενων ατόμων.

Τα προβλήματα του μυοσκελετικού συστήματος και τα διάφορα εργογόνα μέσα δεν θα καταχωρηθούν στο κείμενο της έκδοσης αυτής. Τα πρώτα, επειδή η περιγραφή και ανάλυσή τους αποτελούν αρμοδιότητα εξειδικευμένου ορθοπεδικού, ενώ η χρήση των τελευταίων (doping) είναι ασυμβίβαστη με τις προδιαγραφές της ιατρικής δεοντολογίας και με τα ιδανικά της γνήσιας και ανόθευτης αθλητικής άμιλλας.

Η παρούσα έκδοση σκοπό έχει την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων στους επιστήμονες – γιατρούς και ειδικούς της Αθλητικής επιστήμης: γυμναστές και προπονητές – που αποτελούν το αναπόσπαστο κλασσικό δίδυμο, το οποίο είναι αρμόδιο για τη σωστή, ασφαλή και αποτελεσματική αγωγή και επίβλεψη των ασκούμενων ή των αθλούμενων ατόμων.

Ο διπλός αυτός στόχος καθιστά αναπόφευκτη την περιγραφή και βασική ανάλυση θεμάτων, αρκετά από τα οποία – λόγω διαφορετικής επιστημονικής κατάρτισης – συμβαίνει να είναι γνωστά στους μεν, αλλά άγνωστα στους δε και αντίστροφα. Ειδικότερα, η αναφορά κλασσικών ιατρικών γνώσεων αποτελεί αντικείμενο γνώριμο για το σύγχρονο ιατρικό κόσμο, ως επί το πλείστον όμως άγνωστο για την τάξη των γυμναστών και προπονητών.

Από την άλλη μεριά η αναφορά εργοφυσιολογικών γνώσεων και ασκησιογενών αντιδράσεων ή προσαρμογών στην πλειονότητά τους αποτελεί αντικείμενο γνωστό για τους ειδικούς της αθλητικής επιστήμης, πιθανότατα όμως άγνωστο στις πραγματικές διαστάσεις του για τον ευρύτερο ιατρικό κόσμο. Το συνταίριασμα και η κοινή κατανόηση των δύο αυτών γνωστικών αντικειμένων αποτέλεσε ιδιαίτερη μέριμνα κατά τη συγγραφή του παρόντος πονήματος

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Παρισιάνου
Έτος Έκδοσης 2009
ISBN 960-394-344-4
Σελίδες 488
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 21 × 29 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη