Η προπόνηση στις αναπτυξιακές ηλικίες Κ-7, Κ-9 & Κ11 – τόμος Β (φυσική κατάσταση-νευρομυϊκή συναρμογή)

Η προπόνηση στις αναπτυξιακές ηλικίες Κ-7, Κ-9 & Κ11 – τόμος Β (φυσική κατάσταση-νευρομυϊκή συναρμογή)

Από την αλάνα στην κορυφή

Άγγελος Κυρανούδης

18,00

15,0023,00
Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Η εποχή της αλάνας, δυστυχώς, πέρασε. Η εποχή του ανέμελου και ατελείωτου παιχνιδιού, όπου όλα τα παιδιά έτρεχαν, σκαρφάλωναν, πηδούσαν, ισορροπούσαν, έπαιζαν ποικίλα παιχνίδια κι όχι μόνο ποδοσφαιρικά, ανήκει στο παρελθόν.

Σήμερα ζούμε στην εποχή της πληροφορίας, στην εποχή των smartphones, των υπολογιστών, της τεχνητής νοημοσύνης, όπου όλα τα έχουμε και τα βρίσκουμε από τον καναπέ μας. Η νέα γενιά Α δεν μοιάζει σε τίποτα με τις γενιές των 80s, 90s ή και νεότερων. Ή μήπως όχι; Μήπως κι αυτή η γενιά δεν είναι παιδιά; Δεν έχουν την ανάγκη να παίξουν, να σκαρφαλώσουν, να τρέξουν, να πηδήξουν, να ισορροπήσουν κτλ; Την έχουν.

Κι εμείς, ως «μεγάλοι», πρέπει να ικανοποιήσουμε αυτή την ανάγκη τους. Γονείς, δάσκαλοι, προπονητές πρέπει να εξασφαλίσουμε τέτοιες συνθήκες που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους. Γιατί το παιχνίδι είναι ένας πολύ σοβαρός παράγοντας της διαμόρφωσης της προσωπικότητας του παιδιού. Πώς όμως;

Την απάντηση στο πώς ο αναγνώστης θα τη βρει στις σελίδες του παρόντος βιβλίου. Ενός βιβλίου που παραθέτει με επιστημονικά, αλλά και πρακτικά δεδομένα, πλήθος κατευθύνσεων και οδηγιών για το πώς θα φέρουμε τη νοοτροπία της αλάνας στη σημερινή εποχή της τεχνητής νοημοσύνης. Απίστευτο; Ίσως. Ακατόρθωτο; Όχι.

Ο γονιός, ο δάσκαλος, ο προπονητής (αλλά και όσοι ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με το ποδόσφαιρο των αναπτυξιακών ηλικιών) θα βρουν πληροφορίες και πρακτικές εφαρμογές για το πώς θα αναπτύξουν ένα πολύπλευρο, σταθερό κι εποικοδομητικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο οι μικροί ποδοσφαιριστές-αθλητές θα χτίσουν την τεχνική και τακτική τους συμπεριφορά για να φτάσουν στην ΚΟΡΥΦΗ. Κι αυτό το υπόβαθρο δεν είναι άλλο από τη φυσική κατάσταση και τη νευρομυϊκή συναρμογή. Έννοιες τόσο σημαντικές αλλά παράλληλα τόσο παραμελημένες στην αναπτυξιακή προπόνηση. Χωρίς αυτές τις ικανότητες καμία τεχνική και καμία τακτική συμπεριφορά δεν μπορεί να αναπτυχθεί. Οι ικανότητες αυτές θεμελιώνονται και αναπτύσσονται στις μικρές ηλικίες, ενώ στις μεγαλύτερες απλά βελτιώνονται. Η καλή τεχνική χρειάζεται καλή ισορροπία, ρυθμό, διαφορετική εφαρμογή δύναμης, συντονισμό, εκρηκτικότητα. Η καλή τακτική απαιτεί προσανατολισμό, αντίδραση, ταχύτητα, δύναμη, αντοχή, συνεχή λήψη απόφασης.

Είναι ανάγκη, λοιπόν, να χτίσουμε τα όνειρα των παιδιών μας πάνω σε ισχυρές βάσεις. Αλλά πάνω απ’ όλα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μας να χτίσουμε την υγεία των παιδιών μας και την προσωπικότητά τους πάνω σε ισχυρά θεμέλια.

 

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Sportbook
Έτος Έκδοσης 2023
ISBN 978-618-5649-37-1
Σελίδες 136
Εξώφυλλο Μαλακό

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη