Η νευρομηχανική της ανθρώπινης κίνησης

Η νευρομηχανική της ανθρώπινης κίνησης

R. Enoka

45,00

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Η Νευρομηχανική της Ανθρώπινης Κίνησης (5η έκδοση) βασίζεται στα πεδία της νευροφυσιολογίας και της φυσικής, ώστε να ερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο το νευρικό σύστημα ελέγχει τις δράσεις των μυών, ώστε να παράγει κίνηση στον άνθρωπο. Η σύγχρονη αυτή προσέγγιση διαφέρει σημαντικά από την παραδοσιακή, η οποία εστιάζει αποκλειστικά στη μηχανική και δε λαμβάνει υπόψη το ρόλο που παίζει το αισθητοκινητικό σύστημα στον έλεγχο της κίνησης του ανθρώπου.

Το βιβλίο περιλαμβάνει 70 πρακτικά παραδείγματα, δίνοντας στους φοιτητές την ευκαιρία να δουλέψουν με διάφορα προβλήματα και να μελετήσουν την έρευνα και τις εφαρμογές. Το περιεχόμενο είναι εμπλουτισμένο με 320 εικόνες, με συγκεκριμένες απεικονίσεις της νευρομηχανικής που χαρακτηρίζει τις αθλητικές κινήσεις και την αποκατάσταση.

Το σημαντικά ανανεωμένο περιεχόμενο της παρούσας 5ης έκδοσης περιλαμβάνει πληροφορίες τόσο για το ερευνητικό όσο και για το κλινικό περιβάλλον:

  • Ανανεωμένες βιβλιογραφικές αναφορές και επικαιροποιήσεις σε κάθε κεφάλαιο, σύμφωνα με τα σύγχρονα ευρήματα.
  • Νέες εικόνες που αναδεικνύουν και ξεκαθαρίζουν σημαντικά σημεία.
  • Νέες πληροφορίες για το ενεργειακό κόστος.
  • Στοιχεία για την αποσαφήνιση των τύπων της κινητικής μονάδας.
  • Λεπτομερείς πληροφορίες για την τροχιά του κέντρου μάζας.
  • Εξήγηση της έννοιας της νευρορρύθμισης.
  • Πρόσθετο περιεχόμενο που αφορά την απεικόνιση PET για την εξέταση της έντασης της δραστηριότητας

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Κωνσταντάρας
Έτος Έκδοσης 2020
ISBN 978-960-608-034-0
Σελίδες 550
Εξώφυλλο Μαλακό

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη