Η αυτοκρατορία

Η άνοδος και η πτώση από την πίσω πλευρά του φεγγαριού

Θεόφιλος Μητρούδης

13,00

Άμεσα διαθέσιμο

Περίληψη

Κυκλοφορεί το βιβλίο του Θεόφιλου Μητρούδη, με τίτλο Η Αυτοκρατορία. Η άνοδος και η πτώση από την πίσω πλευρά του φεγγαριού. Πρόκειται για μια αυτοβιογραφική αφήγηση, που καλύπτει τα χρόνια που ασχολήθηκε ενεργά με τον Α.Σ. Άρης και κυρίως με το τμήμα Καλαθοσφαίρισης, τη δεκαετία 1984-1994. Μια δεκαετία κατά τη διάρκεια της οποίας συντελέστηκε τόσο η δημιουργία όσο και η αρχή της πτώσης της λεγόμενης «Αυτοκρατορίας» του μπασκετικού Άρη της Θεσσαλονίκης. Τόσο τα γεγονότα που έζησε, οι διάλογοι όσο και η προφορικότητα της γραφής του Θεόφιλου Μητρούδη, κάνουν την αφήγηση αρκετά ενδιαφέρουσα, και όχι μόνο για τους οπαδούς της κιτρινόμαυρης ομάδας.

 

Για το βιβλίο γράφει ο ίδιος ο συγγραφέας

«Αγαπητοί αναγνώστες, το βιβλίο αυτό γράφτηκε για τους παρακάτω λόγους.

Πρώτα από όλα, για να καλύψει τις προσωπικές μου ανάγκες. Την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας όλα όσα έχω ζήσει τα χρόνια που πέρασαν. Την ανάγκη να εξωτερικεύσω όλα όσα έχω μέσα μου. Να γίνει το βιβλίο αυτό το καταφύγιο της ψυχής μου. Να νιώσω όμορφα, όπως νομίζω ότι μου αξίζει. Να γράψω τις δικές μου αλήθειες. Να κλείσω τις τρύπες της παραπληροφόρησης, η οποία εξυπηρετεί συμφέροντα τα οποία δεν με αφορούν. Ο δεύτερος λόγος είναι για να διορθώσω τις γραφές των γεγονότων. Να τα περιγράψω όπως τα έζησα. Όπως πραγματικά έγιναν. Η απόκρυψη των γεγονότων, ή μέρους αυτών, μπορεί να είναι θεμιτή. Προφανώς για κάποιους λόγους γίνεται. Η αλλοίωση όμως των πραγματικών περιστατικών σημαίνει αλλοίωση της Ιστορίας. Αυτό είναι αθέμιτο και ιστορικά ανέντιμο. Ο τρίτος λόγος βασίζεται σε μια επιθυμία μου: να διαβάσουν το βιβλίο αυτό όχι μόνο όσοι με σέβονται και με εκτιμούν –αυτούς τους έχω–, αλλά και όσοι με αμφισβήτησαν. Αυτοί που με έβρισαν και με λοιδόρησαν. Αυτοί που με κατηγόρησαν στα σαλόνια, στα μπαρ και τα καφενεία. Καθένας που θα καταλάβει είναι η μεγάλη επιτυχία. Το όφελος.»

 

Τώρα είναι πια πολύ αργά. Οι φίλοι μου όλοι κοιμήθηκαν. Στο έργο αυτό έπεσαν οι τίτλοι τέλους. Περάσαμε, όμως, πολύ όμορφα. Το ζήσαμε! Ωραίες βραδιές, όμορφες μέρες, υπέροχες στιγμές! Σε αυτό το σημείο θέλω

 

να ευχαριστήσω όλους τους ήρωες που συνέβαλαν σ’ αυτήν την επιτυχία. Επειδή όμως είναι πολλοί, θα αναφέρω ονομαστικά μόνο τους κυριότερους πρωταγωνιστές: Νίκος Γκάλης, Παναγιώτης Γιαννάκης, Γιάννης Ιωαννίδης, Ρόι Τάρπλεϊ, Στηβ Γιατζόγλου, Άτσα Νίκολιτς, Λάζαρος Λέτσιτς, Χρήστος Μιχαηλίδης, Γιάννης Μπουτάρης, Στέργιος Μπουσβάρος, Ευάγγελος Αντωνίου, Λευτέρης Χατζόπουλος, Σάκης Αδαμόπουλος, Γιώργος Μπουντοβίνος, Χρήστος Αντωνίου, Αλέξης Τσουμάνης, Ρούντολφ Λέμπαν, Μιχάλης Κουκουβίνος, Δημήτρης Νοτίδης, Βαγγέλης Τζιαβός, Παύλος Κορκίδης και αφήνω τελευταίους τον άμεσο συνεργάτη μου Φάνη Ταρνατώρο και έναν πολύ ξεχωριστό άνθρωπο, που στάθηκε σαν βράχος δίπλα μου, τον Γιώργο Μπρόζο. Να ξέρετε ότι το ίδιο έργο, με τους ίδιους πρωταγωνιστές, δεν θα επαναληφθεί. Γιατί η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται. Και όταν επαναλαμβάνεται, όπως είπε «ο θείος» Κάρλ Μάρξ, την πρώτη φορά είναι τραγωδία και την δεύτερη φορά είναι φάρσα. Σας εύχομαι όμως κάποια στιγμή στο μέλλον, κάποιοι άλλοι πρωταγωνιστές να φτιάξουν ένα τέτοιο έργο για σας, ακόμη καλύτερο.

Επιπλέον Πληροφορίες

Έτος Έκδοσης 2019
Επιμέλεια Νατάσα Καντζά
ISBN 978-618-5141-68-4
Σελίδες 256
Εξώφυλλο Μαλακό
Βάρος 360g
Διαστάσεις 14,50 × 21 εκ.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη