Η αγωνιστική προετοιμασία του Taekwondo

Η αγωνιστική προετοιμασία του Taekwondo

Δημήτρης Β. Κεχαγιάς

19,00

Αποστολή σε 2-7 ημέρες

Περίληψη

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα εγχειρίδιο για τον τρόπο ανάπτυξης όλων των φυσικών ικανοτήτων και κυρίως εκείνων που οι αθλητές του Taekwondo έχουν άμεση ανάγκη λόγω των αγωνιστικών απαιτήσεων Έμφαση δίνεται στον προγραμματισμό της προπόνησης, η οποία αποτελεί και τον χάρτη που προδιαγράφει την πορεία της προετοιμασίας.

Η χρησιμοποίηση των τεχνικών-τακτικών προσαρμογών μέσα στο γενικό πλάνο προπόνησης του αθλητή σε σχέση με την ανάπτυξη των φυσικών ικανοτήτων αποτελεί μέρος του βιβλίου, που σκοπό έχει την εξοικονόμηση η χρόνου και την πλήρη ετοιμότητα του αθλητή στ ασφυκτικά χρονικά περιθώρια των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Η δόμηση και ο σχεδιασμός της προπόνησης στην παιδική και εφηβική ηλικία, απαιτεί γνώσεις φυσιολογίας και αρχές προπονητικής, που διέπουν την εξελικτική πορεία του ανθρώπινου οργανισμού στην κάθε ηλικία.

Τέλος η τακτική που αποτελεί και τη στρατηγική του αγωνιστικού Taekwondo, δίνει το στίγμα της στον χώρο της προετοιμασίας, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στην ύλη της προπόνησης.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Τελέθριον
Έτος Έκδοσης 2004
ISBN 960-8410-82-7
Σελίδες 230
Εξώφυλλο Μαλακό
Βάρος 442g
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη