Γκολ στα χαρακώματα

Γκολ στα χαρακώματα

Οικονόμου Ανδρέας

14,40

Άμεσα διαθέσιμο

Περίληψη

Στο βιβλίο «Γκολ στα χαρακώματα», ο ερευνητής και συγγραφέας Ανδρέας Οικονόμου ιχνηλατεί την άγνωστη, συναρπαστική ιστορία του αθλητισμού στο Μικρασιατικό Μέτωπο. Για τρία δραματικά χρόνια, τα μέλη του εκστρατευτικού σώματος –στρατιώτες, αξιωματικοί, τσολιάδες– βρήκαν διέξοδο στον αθλητισμό, μέσω του οποίου μπορούσαν να ξεχνιούνται, να εκτονώνονται, να περνούν στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης, παρά τις τραγικές δυσκολίες και φρικαλεότητες του πολέμου.

Στελεχώθηκαν δεκάδες ομάδες, διδάχτηκαν άγνωστα αθλήματα (όπως μπάσκετ και βόλεϊ), διοργανώθηκαν πρωταθλήματα, ακόμη και μεγάλοι ποδοσφαιρικοί αγώνες μεταξύ Ελλήνων στρατιωτών και Τούρκων χωρικών.

Η έκδοση παρουσιάζει αφηγήσεις, ανέκδοτα ντοκουμέντα και δεκάδες σπάνιες φωτογραφίες από την ανεξερεύνητη αυτή πτυχή της καθημερινότητας των φαντάρων και των αξιωματικών κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία.

Πρωταγωνιστές του έργου είναι όλοι οι σπουδαίοι αθλητές των σωματείων της Ιωνίας, οι ηγέτες του Πανιωνίου και του Απόλλωνα (όπως ο Δημητρός Δάλλας και ο Δημήτριος Μαρσέλλος, ο Δημητρός Καραμπάτης και ο Παναγιώτης Ρετέλλας), αθλητές του Πανελλήνιου Γ.Σ., όπως ο Βασίλειος Τζεβούκας –ο ακούραστος αυτός γραφιάς-ρεπόρτερ των αθλητικών αγώνων του Μετώπου, που έχασε τη ζωή του στη σφοδρή τελική επίθεση των Τούρκων–, ο ακούραστος αθλητικός ιδεολόγος –ιδρυτής του Παναθηναϊκού– Γεώργιος Καλαφάτης, ο συνταγματάρχης Νικόλαος Πλαστήρας και το 5/42 Σύνταγμα των ευζώνων που κλοτσούσαν στην μπάλα με την ίδια ορμητικότητα που πολεμούσαν.

Επιπλέον Πληροφορίες

ISBN 978-618-852-039-4
Σελίδες 176
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη